About: Third Winter School of Mathematics „Mathematics for the People! - or History of Mathematics and Popularization with respect to history of the sciences in general“     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mathematics—by mathematicians often called the queen of the sciences’—has not recently been a favourite subject for humanity students. Teachers of mathematics therefore welcome popularization of mathematics. History of mathematics, or rather stories about mathematicians and mathematics, are therefore used as a divertimento in mathematics lessons. However, is mathematics (and its history) indeed something that is not part of our lives? The meeting traditionally strives to support interdisciplinary debate and explore various approaches to history of mathematics. We offered a view of mathematics as an indispensable part of our culture. (en)
  • Matematika, jíž matematikové s oblibou přezdívají ´královna věd´, je pro mnohé, zejména humanitně zaměřené studenty, postrachem. Popularizace matematiky je tedy přirozeně v zájmu učitelů matematiky. Historie matematiky, či spíše historky o matematicích a matematice, poskytují vítané osvěžení hodin matematiky. Je však matematika (a její historie) skutečně tak odtržená od našeho života? Bylo tomu tak vždycky? Cílem setkání bylo podpořit mezioborovou diskusi a prozkoumat různé přístupy k historii matematiky. Tradičním zájemcům o historii matematiky v její populární formě nabídlo pohled na matematiku jako na neoddělitelnou součást naší kultury.
  • Matematika, jíž matematikové s oblibou přezdívají ´královna věd´, je pro mnohé, zejména humanitně zaměřené studenty, postrachem. Popularizace matematiky je tedy přirozeně v zájmu učitelů matematiky. Historie matematiky, či spíše historky o matematicích a matematice, poskytují vítané osvěžení hodin matematiky. Je však matematika (a její historie) skutečně tak odtržená od našeho života? Bylo tomu tak vždycky? Cílem setkání bylo podpořit mezioborovou diskusi a prozkoumat různé přístupy k historii matematiky. Tradičním zájemcům o historii matematiky v její populární formě nabídlo pohled na matematiku jako na neoddělitelnou součást naší kultury. (cs)
Title
  • Third Winter School of Mathematics „Mathematics for the People! - or History of Mathematics and Popularization with respect to history of the sciences in general“ (en)
  • 3. Zimní škola z historie matematiky. %22Matematiku lidu! aneb dějiny matematiky a její popularizace s ohledem na dějiny věd obecně%22
  • 3. Zimní škola z historie matematiky. %22Matematiku lidu! aneb dějiny matematiky a její popularizace s ohledem na dějiny věd obecně%22 (cs)
skos:prefLabel
  • Third Winter School of Mathematics „Mathematics for the People! - or History of Mathematics and Popularization with respect to history of the sciences in general“ (en)
  • 3. Zimní škola z historie matematiky. %22Matematiku lidu! aneb dějiny matematiky a její popularizace s ohledem na dějiny věd obecně%22
  • 3. Zimní škola z historie matematiky. %22Matematiku lidu! aneb dějiny matematiky a její popularizace s ohledem na dějiny věd obecně%22 (cs)
skos:notation
  • RIV/68378114:_____/13:00390771!RIV13-AV0-68378114
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(GPP410/11/P007)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 119771
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378114:_____/13:00390771
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • history of science; mathematics; popularization (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7B6C31977DE1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Tři studně
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Olšáková, Doubravka
  • Durnová, H.
  • Kotůlek, J.
  • Lepka, K.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software