About: Fotografie ze sbírek Etnologického ústavu AV ČR, v. v. i., a Archivu města Brna v knize vzpomínek „Měla jsem moc krásné dětství“. Tematika a kontexty výběru     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The article focuses on photographs published in the book “I had a wonderful childhood. This book consists from 13 oral history interviews with inhabitants of Brno of German origin who remembered their childhood and youth in Brno in the 1920´s-1940´s. The published photographs give insight into the everyday life of the narrators in the chosen period of time from two different points of view – from the perspective of family and city. The authors of the study (and editors of the book at the same time) deal with two photo collections that the photos from the book originate from (collection at the Institute of Ethnology at the Academy of Sciences of the Czech Republic in Brno and collection of the Archive of the City of Brno), moreover they pay their attention to characteristic features of the photographs and to contexts that accompany them and that influenced the selection of the photos for the book. (en)
  • Studie se zabývá fotografickou dokumentací ke knize „Měla jsem moc krásné dětství“, v níž byly zveřejněny upravené rozhovory s obyvateli Brna německého původu, kteří v nich vzpomínali na své dětství a mládí v tomto městě ve 20.–40. letech 20. století. Vybrané fotografie v této knize mají za úkol přiblížit čtenářům každodenní život narátorů a narátorek v Brně ze dvou perspektiv, z perspektivy „rodiny“ a „města“. Autorky studie (a zároveň editorky zmíněné knihy) ve studii jednak představují konvoluty/sbírky fotografií, z nichž vycházely při sestavování fotografické dokumentace a které jsou uchovávány na brněnském pracovišti Etnologického ústavu AV ČR, v. v. i., a v Archivu města Brna, jednak se věnují okolnostem a charakteristickým znakům, které zvolené soubory fotografií doprovázejí a které ovlivnily i konečnou podobu jeho prezentování v knize.
  • Studie se zabývá fotografickou dokumentací ke knize „Měla jsem moc krásné dětství“, v níž byly zveřejněny upravené rozhovory s obyvateli Brna německého původu, kteří v nich vzpomínali na své dětství a mládí v tomto městě ve 20.–40. letech 20. století. Vybrané fotografie v této knize mají za úkol přiblížit čtenářům každodenní život narátorů a narátorek v Brně ze dvou perspektiv, z perspektivy „rodiny“ a „města“. Autorky studie (a zároveň editorky zmíněné knihy) ve studii jednak představují konvoluty/sbírky fotografií, z nichž vycházely při sestavování fotografické dokumentace a které jsou uchovávány na brněnském pracovišti Etnologického ústavu AV ČR, v. v. i., a v Archivu města Brna, jednak se věnují okolnostem a charakteristickým znakům, které zvolené soubory fotografií doprovázejí a které ovlivnily i konečnou podobu jeho prezentování v knize. (cs)
Title
  • Fotografie ze sbírek Etnologického ústavu AV ČR, v. v. i., a Archivu města Brna v knize vzpomínek „Měla jsem moc krásné dětství“. Tematika a kontexty výběru
  • Fotografie ze sbírek Etnologického ústavu AV ČR, v. v. i., a Archivu města Brna v knize vzpomínek „Měla jsem moc krásné dětství“. Tematika a kontexty výběru (cs)
  • Photographs from the photo collections of the Institute of Ethnology of the Academy of Sciences, p. r. i., and of the Archive of the City of Brno in the book “I had a wonderful childhood. Themes and selection´s contexts (en)
skos:prefLabel
  • Fotografie ze sbírek Etnologického ústavu AV ČR, v. v. i., a Archivu města Brna v knize vzpomínek „Měla jsem moc krásné dětství“. Tematika a kontexty výběru
  • Fotografie ze sbírek Etnologického ústavu AV ČR, v. v. i., a Archivu města Brna v knize vzpomínek „Měla jsem moc krásné dětství“. Tematika a kontexty výběru (cs)
  • Photographs from the photo collections of the Institute of Ethnology of the Academy of Sciences, p. r. i., and of the Archive of the City of Brno in the book “I had a wonderful childhood. Themes and selection´s contexts (en)
skos:notation
  • RIV/68378076:_____/13:00433942!RIV15-AV0-68378076
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 75591
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378076:_____/13:00433942
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Brno; photo collections; Germans; family photographs; 1920´s-1940´s; photography (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D23540FAE297]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Historická fotografie. Sborník pro prezentaci historické fotografie ve fondech a sbírkách České republiky
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 13
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Nosková, Jana
  • Čermáková, J.
issn
  • 1213-399X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 44 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software