About: Nano-iPCR pro detekci Tau proteinu (Nano-iPCR-Tau)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Nano-iPCR-Tau is a new method for detection of very low concentration of tau protein (microtubules stabilizing protein) in complex biological samples. This method is based on combination of antibody-mediated specificity and high sensitive signal detection achieved by qPCR. This new Nano-iPCR amplification system utilize gold nanoparticles (GNPs) functionalized by antibody (mouse anti-tau) and single strand oligonucleotide fur. In this system, during the first annealing phase, fur oligonucleotide is coupled to the complementary oligonucleotide called antitemplate and after elongation phase they form double-stranded template for next cycles. Antitemplate, together with 5´ short primer is in excess in PCR. Amount of the amplified DNA depends on initial concentration of fur oligonucleotide. Using polycarbonate strips with high protein binding capacity and fitting to qPCR cycler gives significant simplification of the process together with higher sensitivity of the method. (en)
  • Nano-iPCR-Tau je nová metoda pro detekci velmi nízkých koncentrací tau proteinu (protein stabilizující mikrotubuly) v komplexních biologických vzorcích. Je založena na kombinaci protilátek zabezpečujících specifitu a vysoko citlivou detekci signálu pomocí qPCR. Tento nový Nano-iPCR amplifikační systém využívá zlaté nanopartikule (GNPs) fukcionalizované protilátkou (mouse anti-tau) a jednovláknovým oligonukleotidem fur. Při prvním cyklu qPCR ve fázi nasedání primeru, nasedá na oligonukleotid fur druhý komplementární oligonukleotid, nazvaný antitemplát a v následné elongační fázi dochází k vytvoření dvojvláknového templátu pro další cyklus PCR. Antitemplát společně s 5´ primerem jsou v PCR reakci v nadbytku a množství amplifikované DNA je přímo úměrné počáteční koncentraci fur oligonukleotidu. Použitím polykarbonátových jamek s vysokou kapacitou vázat proteiny a s možností přímého umístění do PCR cykleru je dosaženo výrazného zjednodušení procesu při zachování vysoké detekční citlivosti.
  • Nano-iPCR-Tau je nová metoda pro detekci velmi nízkých koncentrací tau proteinu (protein stabilizující mikrotubuly) v komplexních biologických vzorcích. Je založena na kombinaci protilátek zabezpečujících specifitu a vysoko citlivou detekci signálu pomocí qPCR. Tento nový Nano-iPCR amplifikační systém využívá zlaté nanopartikule (GNPs) fukcionalizované protilátkou (mouse anti-tau) a jednovláknovým oligonukleotidem fur. Při prvním cyklu qPCR ve fázi nasedání primeru, nasedá na oligonukleotid fur druhý komplementární oligonukleotid, nazvaný antitemplát a v následné elongační fázi dochází k vytvoření dvojvláknového templátu pro další cyklus PCR. Antitemplát společně s 5´ primerem jsou v PCR reakci v nadbytku a množství amplifikované DNA je přímo úměrné počáteční koncentraci fur oligonukleotidu. Použitím polykarbonátových jamek s vysokou kapacitou vázat proteiny a s možností přímého umístění do PCR cykleru je dosaženo výrazného zjednodušení procesu při zachování vysoké detekční citlivosti. (cs)
Title
  • Nano-iPCR pro detekci Tau proteinu (Nano-iPCR-Tau)
  • Nano-iPCR for Tau protein detection (Nano-iPCR-Tau (en)
  • Nano-iPCR pro detekci Tau proteinu (Nano-iPCR-Tau) (cs)
skos:prefLabel
  • Nano-iPCR pro detekci Tau proteinu (Nano-iPCR-Tau)
  • Nano-iPCR for Tau protein detection (Nano-iPCR-Tau (en)
  • Nano-iPCR pro detekci Tau proteinu (Nano-iPCR-Tau) (cs)
skos:notation
  • RIV/68378050:_____/10:00356239!RIV11-AV0-68378050
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(KAN200520701), Z(AV0Z50520514)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • předáno pro komerční využití na základě smlouvy o předání výsledku realizátorovi
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 273622
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378050:_____/10:00356239
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Nano-iPCR-Tau
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Nano-iPCR; GNPs; tau (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A3B6F431CAA0]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • realizátor Top-Bio s.r.o., J. Jovkova 3262, 143 00, Praha 4
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Nový amplifikační systém založený na přítomnosti zlaté nanopartikule (GNPs) fukcionalizované monoklonální protilátkou (mouse anti-Tau) a jednovláknovým oligonukleotidem fur, ověřen pro zavedení do výroby
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dráber, Petr
  • Franko, Filip
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software