About: Kombinace práce, rodiny a soukromého života v životních obdobích bez dětí v domácnosti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The life-course perspective enables to explain the issue of work-life balance (WLB) also for those people who do not live in nuclear families with children. This topic was overlooked for a long time. Therefore the aim of analysis is to identify factors that affect WLB during the childlessness period as well as in the period after the departure of children from their family. Analysis of quantitative data from research on life and work trajectories (2010) confirms that during these life spans identical factors (such as living standards and subjective health status) as well as specific ones for a given a life span have the impact. While in the period of childlessness we can identify the impact mainly factors from the sphere of paid work, in the period after the departure of children from families there are influential factors from the sphere of privacy. (en)
  • Perspektiva životní dráhy umožňuje zkoumat problematiku kombinace pracovního a soukromého také u těch lidí, kteří nežijí v nukleární rodině s dětmi, což bylo v bádáních kombinace práce a soukromí dlouhodobě přehlíženo. Cílem analýzy je proto identifikovat faktory, které mají vliv na kombinaci pracovního a soukromého života u pracujících lidí, žijí-li v domácnostech bez dětí, tj. ve fázi bezdětnosti a ve fázi po odchodu dětí z rodiny. Analýza kvantitativních dat z výzkumu Životních a pracovních drah 2010 potvrzuje, že jak ve fázi bezdětnosti, tak v období po odchodu dětí z rodiny, se uplatňují kromě některých faktorů jdoucích shodně napříč oběma obdobími (jako například životní úroveň či subjektivní zdravotní stav) faktory specifické pro dané životní období. Zatímco ve fázi bezdětnosti se uplatňují výrazněji faktory z oblasti placené práce, ve fázi po odchodu dětí z rodiny to jsou převážně pouze některé faktory ze sféry soukromí.
  • Perspektiva životní dráhy umožňuje zkoumat problematiku kombinace pracovního a soukromého také u těch lidí, kteří nežijí v nukleární rodině s dětmi, což bylo v bádáních kombinace práce a soukromí dlouhodobě přehlíženo. Cílem analýzy je proto identifikovat faktory, které mají vliv na kombinaci pracovního a soukromého života u pracujících lidí, žijí-li v domácnostech bez dětí, tj. ve fázi bezdětnosti a ve fázi po odchodu dětí z rodiny. Analýza kvantitativních dat z výzkumu Životních a pracovních drah 2010 potvrzuje, že jak ve fázi bezdětnosti, tak v období po odchodu dětí z rodiny, se uplatňují kromě některých faktorů jdoucích shodně napříč oběma obdobími (jako například životní úroveň či subjektivní zdravotní stav) faktory specifické pro dané životní období. Zatímco ve fázi bezdětnosti se uplatňují výrazněji faktory z oblasti placené práce, ve fázi po odchodu dětí z rodiny to jsou převážně pouze některé faktory ze sféry soukromí. (cs)
Title
  • Kombinace práce, rodiny a soukromého života v životních obdobích bez dětí v domácnosti
  • Kombinace práce, rodiny a soukromého života v životních obdobích bez dětí v domácnosti (cs)
  • Work-life balance in the life spans without children in the household (en)
skos:prefLabel
  • Kombinace práce, rodiny a soukromého života v životních obdobích bez dětí v domácnosti
  • Kombinace práce, rodiny a soukromého života v životních obdobích bez dětí v domácnosti (cs)
  • Work-life balance in the life spans without children in the household (en)
skos:notation
  • RIV/68378025:_____/14:00441526!RIV15-GA0-68378025
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(GAP404/10/0021)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 24496
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378025:_____/14:00441526
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • work-life balance; life course; life span without children (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [24CF0F2C9930]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Fórum sociální politiky
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 8
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Maříková, Hana
issn
  • 1802-5854
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software