About: Občanská společnost v regionu Orlicko     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The region that forms the focus of this study is Orlicko in the in the District of Ústí nad Orlicí in the Pardubice Region, and specifically the area encompassed under the Association of Municipalities of Orlicko. Indicators of political and civic participation and indicators of partnership between the public, private, and non-profit sectors provide an idea of the level of development of civil society in Orlicko. These indicators are examined on the basis of national and regional statistics and databases and surveys conducted by the CVVM. In Orlicko region civil society is developing in recent years. The level of civic participation is rising - new NGOs are arising and their cooperation with private and public sector is also evolving. In comparison of other regions of Pardubicky kraj Orlicko has lower level of financing of non-profit sector and lower proportion of non-profit organizations. The cause we could find in the social and economic character of resettled border region. (en)
  • Územím, které je předmětem studia, je Orlicko v Pardubickém kraji, v okrese Ústí nad Orlicí; přesně je vymezeno územím Sdružení obcí Orlicko na polské hranici. Na rozvoj občanské společnosti Orlicka ukazují jak indikátory politické a občanské participace, tak i indikátory partnerství mezi veřejným, soukromým a neziskovým sektorem. Indikátory jsou zjišťovány z národních a regionálních statistik a databází a rovněž z výzkumů Centra pro výzkum veřejného mínění. V regionu Orlicko v posledních letech dochází k rozvoji občanské společnosti. Stoupá hladina občanské participace, neboť vznikají nové neziskové organizace a rozvíjí se jejich spolupráce s veřejným a podnikatelským sektorem. Region Orlicka však stále oproti ostatním regionům Pardubického kraje zaostává zejména ve financování neziskového sektoru a v relativním počtu neziskových organizací. Příčinu tohoto stavu lze hledat mimo jiné v sociálně ekonomickém charakteru dosídleného pohraničního území.
  • Územím, které je předmětem studia, je Orlicko v Pardubickém kraji, v okrese Ústí nad Orlicí; přesně je vymezeno územím Sdružení obcí Orlicko na polské hranici. Na rozvoj občanské společnosti Orlicka ukazují jak indikátory politické a občanské participace, tak i indikátory partnerství mezi veřejným, soukromým a neziskovým sektorem. Indikátory jsou zjišťovány z národních a regionálních statistik a databází a rovněž z výzkumů Centra pro výzkum veřejného mínění. V regionu Orlicko v posledních letech dochází k rozvoji občanské společnosti. Stoupá hladina občanské participace, neboť vznikají nové neziskové organizace a rozvíjí se jejich spolupráce s veřejným a podnikatelským sektorem. Region Orlicka však stále oproti ostatním regionům Pardubického kraje zaostává zejména ve financování neziskového sektoru a v relativním počtu neziskových organizací. Příčinu tohoto stavu lze hledat mimo jiné v sociálně ekonomickém charakteru dosídleného pohraničního území. (cs)
Title
  • Občanská společnost v regionu Orlicko
  • Actors of regional development - Orlicko (en)
  • Občanská společnost v regionu Orlicko (cs)
skos:prefLabel
  • Občanská společnost v regionu Orlicko
  • Actors of regional development - Orlicko (en)
  • Občanská společnost v regionu Orlicko (cs)
skos:notation
  • RIV/68378025:_____/08:00319246!RIV09-AV0-68378025
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2D06001), Z(AV0Z70280505)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 383750
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378025:_____/08:00319246
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • civil society; participation; Orlicko region (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B11AC716CC51]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Sociologické studie/Sociological Studies, 2
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktéři rozvoje regionu - Orlicko
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Stachová, Jana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Sociologický ústav AV ČR
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7330-143-9
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software