About: Projekce počtu migrantů a výzkumy cizinců v ČR - dosavadní úspěchy, omezení a výzvy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mezinárodní migrace je jedno z velmi aktuálních témat v České republice. Přestože počet migrantů na území ČR stoupá, stále existuje velký deficit v rámci sociologických výzkumů a analýz. Autorky semináře se zaměřily na kritické představení tří hlavních zdrojů dat o migrantech v ČR: oficiální statistiky, demografické odhady a sociologické výzkumy.První část semináře byla věnována již zmíněným oficiálním statistikám a administrativním krokům, které musí cizinec přijíždějící do ČR absolvovat, jako je přihlášení k pobytu, registrace, a žádost o povolení ke krátkodobému či dlouhodobému pobytu. Dále autorky poukázaly na některé aspekty kvality dat, jako je jejich nedostupnost a neúplnost. Snažili se také ukázat kde a jakým způsobem můžeme data získat a jak je interpretovat.Druhá část byla věnována demografickým odhadům.
  • Mezinárodní migrace je jedno z velmi aktuálních témat v České republice. Přestože počet migrantů na území ČR stoupá, stále existuje velký deficit v rámci sociologických výzkumů a analýz. Autorky semináře se zaměřily na kritické představení tří hlavních zdrojů dat o migrantech v ČR: oficiální statistiky, demografické odhady a sociologické výzkumy.První část semináře byla věnována již zmíněným oficiálním statistikám a administrativním krokům, které musí cizinec přijíždějící do ČR absolvovat, jako je přihlášení k pobytu, registrace, a žádost o povolení ke krátkodobému či dlouhodobému pobytu. Dále autorky poukázaly na některé aspekty kvality dat, jako je jejich nedostupnost a neúplnost. Snažili se také ukázat kde a jakým způsobem můžeme data získat a jak je interpretovat.Druhá část byla věnována demografickým odhadům. (cs)
  • International migration is an up-to-date topic for the CR. Even thought the number of immigrants is growing rapidly, there is still an obvious deficit of sociological studies dedicated to this problematic. Authors of the seminar focused their attention on examining three major sources of data about immigrants in the CR: the official statistic, the demographic estimations and the sociological researches. The first part of the seminar presented the current situation with official statistic and the problematic of foreigners’ registration in the CR. The authors tried to bring the light on where to find, how to use and how to interpret available official statistics. Besides, they discussed the inaccessibility and incompleteness of some important official data. The second part was dedicated to methodology of demographic estimations. (en)
Title
  • Projekce počtu migrantů a výzkumy cizinců v ČR - dosavadní úspěchy, omezení a výzvy
  • Projections of the Number of Migrants and Research of Foreigners in the Czech Republic – achievements, limitations and challenges (en)
  • Projekce počtu migrantů a výzkumy cizinců v ČR - dosavadní úspěchy, omezení a výzvy (cs)
skos:prefLabel
  • Projekce počtu migrantů a výzkumy cizinců v ČR - dosavadní úspěchy, omezení a výzvy
  • Projections of the Number of Migrants and Research of Foreigners in the Czech Republic – achievements, limitations and challenges (en)
  • Projekce počtu migrantů a výzkumy cizinců v ČR - dosavadní úspěchy, omezení a výzvy (cs)
skos:notation
  • RIV/68378025:_____/06:00035907!RIV07-AV0-68378025
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(AV0Z70280505)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 495418
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378025:_____/06:00035907
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • migration; demographic prognoses and projections (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [33BD82A835BD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Leontiyeva, Yana
  • Stachová, Jana
  • Vojtková, Michaela
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software