About: Převod rychleného plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) na umělou dietu (předběžné výsledky)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Odstavovací proces rybničně chovaného plůdku candáta obecného (Zander lucioperca) byl ohodnocený pomocí tří různých použitých metod: přímý převod na suché krmivo (Bio - Optimal Start 0,5 – 0,8 mm) – varianta A, třídenní aplikace polovlhké krmné směsi se základem rybího masa – varianta B a třídenní aplikace polovlhké směsi + třídenní smíšené krmení polovlhké směsi a suchého krmiva - varianta C. Metody byly hodnoceny pomocí parametrů: tempa růstu (SGR), Fultonova faktoru hmotnostní kondice (FWC), přežití a kanibalismu. Průměrná hodnota celkové délky (TL) ryb byla 35,22 ± 2,15 mm a průměrná kusová hmotnost (w) byla 0,31 ± 0,05 g. V každé variantě bylo 600 jedinců chovaných v cirkulační nádrži. Počáteční hustota obsádky byla 0,62 g.l1 (2 ryby.l1). Teplota vody během tohoto experimentu kolísala od 22 do 24oC. Přežití během 14-denního chovu bylo 34,33% (varianta C) až 50,33% (varianta A). U variant A a B bylo dosaženo lepšího odstavení plůdku ryb než u varianty C v rámci všech parametrů.
  • Odstavovací proces rybničně chovaného plůdku candáta obecného (Zander lucioperca) byl ohodnocený pomocí tří různých použitých metod: přímý převod na suché krmivo (Bio - Optimal Start 0,5 – 0,8 mm) – varianta A, třídenní aplikace polovlhké krmné směsi se základem rybího masa – varianta B a třídenní aplikace polovlhké směsi + třídenní smíšené krmení polovlhké směsi a suchého krmiva - varianta C. Metody byly hodnoceny pomocí parametrů: tempa růstu (SGR), Fultonova faktoru hmotnostní kondice (FWC), přežití a kanibalismu. Průměrná hodnota celkové délky (TL) ryb byla 35,22 ± 2,15 mm a průměrná kusová hmotnost (w) byla 0,31 ± 0,05 g. V každé variantě bylo 600 jedinců chovaných v cirkulační nádrži. Počáteční hustota obsádky byla 0,62 g.l1 (2 ryby.l1). Teplota vody během tohoto experimentu kolísala od 22 do 24oC. Přežití během 14-denního chovu bylo 34,33% (varianta C) až 50,33% (varianta A). U variant A a B bylo dosaženo lepšího odstavení plůdku ryb než u varianty C v rámci všech parametrů. (cs)
  • Weaning success of pond-reared zander (Zander lucioperca) fry was evaluated using three different converting methods: direct converting to dry feed (Bio-Optimal Start 0.5-0.8 mm) – variant A, three– day application of semi-moist feeding mixture on the base of fish – variant B and three-day application of semi-moist mixture + three-day co-feeding of semi-moist mixture and dry feed. These methods were evaluated regarding specific growth rate (SGR), Fulton´s factor of weight condition (FWC), survival and cannibalism. The average onset total length of fish was 35.22 ± 2.15 mm and the average individual weight was 0.31 ± 0.05 g. There were 600 individuals in each circular tank. The initial stock density was 0.62 g.l-1 (2 fish.l-1). The water temperature during this experiment fluctuated in intervals 22 – 24oC. Fish survival during a 14-day period of rearing ranged from 34.33% [C] to 50.33% [A]. Variant A and B were achieved better weaning performance than variant C regarding all parameters. (en)
Title
  • Převod rychleného plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) na umělou dietu (předběžné výsledky)
  • Převod rychleného plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) na umělou dietu (předběžné výsledky) (cs)
  • Converting of juvenile zander (Sander lucioperca) to artificial diet (preliminary results) (en)
skos:prefLabel
  • Převod rychleného plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) na umělou dietu (předběžné výsledky)
  • Převod rychleného plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) na umělou dietu (předběžné výsledky) (cs)
  • Converting of juvenile zander (Sander lucioperca) to artificial diet (preliminary results) (en)
skos:notation
  • RIV/68081766:_____/05:00025266!RIV06-AV0-68081766
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 221;225
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4118), Z(AV0Z60930519)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 538317
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68081766:_____/05:00025266
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • zander (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [68FD4DA9BB8D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VIII. Česká ichtyologická konference: sborník referátů z konference s mezinárodní účastí konané v Brně 14. a 15. září 2005
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mareš, J.
  • Prokeš, Miroslav
  • Baránek, V.
  • Spurný, P.
  • Jirásek, J.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-885-1
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software