About: Přirozené sezónní změny ve výběru potravy a trávicím traktu přežvýkavé zvěře     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Herbivore populations all over Europe have been strongly influenced by human activities. A combination of harvest, changes in forest structure, supplementary feeding, predator extirpation and others factors have led in most cases to increases of their populations and a severe impact on the composition and structure of the forest vegetation. The food choice of free living ungulate species is strongly influenced by season and animal species and changes in diet composition and quality cause the changes in the digestive tract. Effective management of ungulate populations and forest ecosystems should be based not only on detailed information about the impact of deer browsing and the number of deer to harvest but also on the density of deer species, the food supply, the structure of diets consumed by individual species, attraction and quality of the individual components of food supply the total quality of food taken and seasonal changes in digestive tract. (en)
  • Potravní chování velkých býložravců, zejména jelení zvěře, stále působí značné problémy v lesním hospodářství. Řešení těchto problémů obecně spočívá v udržování rovnováhy mezi početností býložravců a kapacitou prostředí. Přestože je výše škod na lese ve většině případů v přímé závislosti na početních stavech zvěře, je nesprávné tuto problematiku zjednodušit na problém její redukce. Kromě celkového zatížení prostředí býložravci je totiž stav vegetace ovlivňován zejména druhovým složením zvěře, možností migrací za potravními zdroji mimo lesní prostředí, rušením zvěře na pastevních plochách, přikrmováním aj. Výběr potravy zvěře závisí na její potravní specializaci, potravní nabídce prostředí a je významně ovlivněn ročním obdobím. Trávicí trakt přežvýkavé zvěře na změny v konzumované potravě výrazně reaguje a v zimě dochází k jeho redukci. Tyto faktory mohou ovlivnit vliv zvěře na lesní prostředí a jejich znalost je jednou z důležitých podmínek pro racionální management lesního prostředí.
  • Potravní chování velkých býložravců, zejména jelení zvěře, stále působí značné problémy v lesním hospodářství. Řešení těchto problémů obecně spočívá v udržování rovnováhy mezi početností býložravců a kapacitou prostředí. Přestože je výše škod na lese ve většině případů v přímé závislosti na početních stavech zvěře, je nesprávné tuto problematiku zjednodušit na problém její redukce. Kromě celkového zatížení prostředí býložravci je totiž stav vegetace ovlivňován zejména druhovým složením zvěře, možností migrací za potravními zdroji mimo lesní prostředí, rušením zvěře na pastevních plochách, přikrmováním aj. Výběr potravy zvěře závisí na její potravní specializaci, potravní nabídce prostředí a je významně ovlivněn ročním obdobím. Trávicí trakt přežvýkavé zvěře na změny v konzumované potravě výrazně reaguje a v zimě dochází k jeho redukci. Tyto faktory mohou ovlivnit vliv zvěře na lesní prostředí a jejich znalost je jednou z důležitých podmínek pro racionální management lesního prostředí. (cs)
Title
  • Přirozené sezónní změny ve výběru potravy a trávicím traktu přežvýkavé zvěře
  • Přirozené sezónní změny ve výběru potravy a trávicím traktu přežvýkavé zvěře (cs)
  • The natural seasonal changes in the food choice and digestive tract of wild ruminants (en)
skos:prefLabel
  • Přirozené sezónní změny ve výběru potravy a trávicím traktu přežvýkavé zvěře
  • Přirozené sezónní změny ve výběru potravy a trávicím traktu přežvýkavé zvěře (cs)
  • The natural seasonal changes in the food choice and digestive tract of wild ruminants (en)
skos:notation
  • RIV/68081766:_____/05:00025000!RIV06-AV0-68081766
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 32;34
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(AV0Z60930519)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 538608
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68081766:_____/05:00025000
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ungulates; food (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9C26110D86AD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Špindlerův Mlýn
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Špindlerův Mlýn
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Přezimovací obůrky a oblasti chovu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Homolka, Miloslav
  • Kamler, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká lesnická společnost
https://schema.org/isbn
  • 80-02-01703-X
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software