About: Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The rearing possibilities of zander (Sander lucioperca) larvae and juveniles under controlled conditions are summarized. Rearing of zander larvae is very problematic, major limited factors are: small initial size of larvae (total length 5.0-5.5 mm and weight 0.3-0.5 mg), very small mouth, problematic swimm bladder inflation and a need of feeding live feed, because the digestive system is not fully functional. Lots of literature information exists about technology of weaning of advanced zander fry from natural diet to formulated feed. There are several methods of weaning: direct converting to formulated feed, co-feeding with natural feed (Chironomus sp., Tubifex spp., minced fish) and converting with semi-moist feeding mixture on the base of fish. Optimum temperature for weaning and rearing of zander fry fluctuate in the range 22-24°C. Initial stocking density for converting does not influence statistical significant parameters of survival and growth. (en)
  • Jsou sumarizovány možnosti odchovu larev a juvenilních jedinců candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách. Odchov larev je velice problematický, hlavními limitujícími faktory jsou: malá počáteční velikost larev (celková délka 5,0-5,5 mm a hmotnost 0,3-0,5 mg), malý ústní otvor, problematické naplňování plynového měchýře a potřeba krmení živou potravou z důvodu nedostatečného stupně vývoje trávicícho ústrojí. V současné době existuje mnoho literárních informací o technologii převodu rychleného candátího plůdku z přirozené potravy na suchou dietu. Některé existující metody: přímé převádění na umělou dietu, kombinace (tzv. %22co-feeding%22) suché diety s přirozenou potravou (Chironomus sp., Tubifex spp., mleté ryby) a převod s polovlhkou krmnou směsí na bázi rybího masa. Optimální teplota pro převádění a další odchov plůdku candáta obecného se pohybuje v rozmezí 22-24°C. Počáteční hustota obsádky pro převod neovlivňuje statisticky průkazně parametry přežití a růstu.
  • Jsou sumarizovány možnosti odchovu larev a juvenilních jedinců candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách. Odchov larev je velice problematický, hlavními limitujícími faktory jsou: malá počáteční velikost larev (celková délka 5,0-5,5 mm a hmotnost 0,3-0,5 mg), malý ústní otvor, problematické naplňování plynového měchýře a potřeba krmení živou potravou z důvodu nedostatečného stupně vývoje trávicícho ústrojí. V současné době existuje mnoho literárních informací o technologii převodu rychleného candátího plůdku z přirozené potravy na suchou dietu. Některé existující metody: přímé převádění na umělou dietu, kombinace (tzv. %22co-feeding%22) suché diety s přirozenou potravou (Chironomus sp., Tubifex spp., mleté ryby) a převod s polovlhkou krmnou směsí na bázi rybího masa. Optimální teplota pro převádění a další odchov plůdku candáta obecného se pohybuje v rozmezí 22-24°C. Počáteční hustota obsádky pro převod neovlivňuje statisticky průkazně parametry přežití a růstu. (cs)
Title
  • Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled
  • The rearing possibilities of Zander (Sander lucioperca) fry under controled conditions - a short review (en)
  • Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled (cs)
skos:prefLabel
  • Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled
  • The rearing possibilities of Zander (Sander lucioperca) fry under controled conditions - a short review (en)
  • Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled (cs)
skos:notation
  • RIV/68081766:_____/05:00024966!RIV06-AV0-68081766
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 128;134
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4118), Z(AV0Z60930519)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 531404
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68081766:_____/05:00024966
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • zander; fry rearing; controlled conditions (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F1E5DE477A72]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin VÚRH Vodňany
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 41
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mareš, J.
  • Prokeš, Miroslav
  • Baránek, V.
  • Spurný, P.
  • Jirásek, J.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0007-389X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software