About: Emotion and emotion regulation in the crew Mars-500     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The project Mars 500 was the first long-term simulation of a manned flight to Mars. Project started in 2010 and six male volunteers aged between 27–38 years (M = 32.16; SD = 4.99) spent in isolation chamber seventeen months. In the present paper we examined the ways crewmembers of a 520 day simulated spaceflight to Mars experienced and regulated their positive and negative emotions. Results show that crewmembers experienced predominantly positive emotions. The study suggests that during the simulation, crewmembers experienced and regulated their emotions differently than they usually do in their everyday life. Crewmembers preferred to suppress or neutralize their negative emotions and express overtly only emotions with positive valence. Regarding the findings, the study suggests that changes in positive affectivity could be a more valuable indicator of human experience in demanding environments than changes in negative affectivity. (en)
  • Projekt Mars 500 byl z hlediska času první plnohodnotnou simulací plánované mise na Mars. V této kapitole jsme se zabývali emocemi a regulací emocí v průběhu celé izolace šestičlenné posádky. Zajímalo nás, jak a zda posádka emoce prožívá a jak je ne/dává najevo svému okolí. Z výsledků vyplývá, že posádka častěji připouštěla prožitek pozitivních emocí a stejně tak pozitivní emoce a afektivitu dávala najevo. Oproti tomu negativní emoce nebyly prožívány, anebo zaznamenány posádkou. Z výsledků se lze domnívat, že v izolaci jsou emoce regulovány jinak než v každodenním životě a že posádka sdílela vlastní pravidla projevu emocí v izolaci. Zatímco projev pozitivních emocí byl podporován, projev negativních emocí byl neutralizován, maskován anebo alespoň zeslabován. Z šetření vyplývá, že změny v pozitivních emocích jsou cennějším ukazatelem afektivní atmosféry v posádce, oproti změnám v emocích negativních.
  • Projekt Mars 500 byl z hlediska času první plnohodnotnou simulací plánované mise na Mars. V této kapitole jsme se zabývali emocemi a regulací emocí v průběhu celé izolace šestičlenné posádky. Zajímalo nás, jak a zda posádka emoce prožívá a jak je ne/dává najevo svému okolí. Z výsledků vyplývá, že posádka častěji připouštěla prožitek pozitivních emocí a stejně tak pozitivní emoce a afektivitu dávala najevo. Oproti tomu negativní emoce nebyly prožívány, anebo zaznamenány posádkou. Z výsledků se lze domnívat, že v izolaci jsou emoce regulovány jinak než v každodenním životě a že posádka sdílela vlastní pravidla projevu emocí v izolaci. Zatímco projev pozitivních emocí byl podporován, projev negativních emocí byl neutralizován, maskován anebo alespoň zeslabován. Z šetření vyplývá, že změny v pozitivních emocích jsou cennějším ukazatelem afektivní atmosféry v posádce, oproti změnám v emocích negativních. (cs)
Title
  • Emotion and emotion regulation in the crew Mars-500 (en)
  • Emoce a jejich regulace v posádce simulovaného letu na Mars
  • Emoce a jejich regulace v posádce simulovaného letu na Mars (cs)
skos:prefLabel
  • Emotion and emotion regulation in the crew Mars-500 (en)
  • Emoce a jejich regulace v posádce simulovaného letu na Mars
  • Emoce a jejich regulace v posádce simulovaného letu na Mars (cs)
skos:notation
  • RIV/68081740:_____/14:00434683!RIV15-GA0-68081740
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(GAP407/11/2226), S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 14425
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68081740:_____/14:00434683
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Mars 500; affectivity; negative affect; positive affect (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C24859407BCA]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha, Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MARS-500: Fakta a postřehy ze simulovaného letu na rudou planetu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Poláčková Šolcová, Iva
  • Lačev, A.
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Academia, Psychologický ústav AVČR
https://schema.org/isbn
  • 978-80-200-2437-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software