About: Interferometrická sestava pro diferenční měření vzdálenosti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Motivace k patentu vychází ze zaměření našeho projektu na interferometrické systémy pro měření polohy, přičemž cílem aplikací je souřadnicové odměřování. V metrologii a nanometrologii je souřadnicové odměřování kombinováno s požadavkem na maximální dosažitelnou přesnost. V souřadnicovém odměřování má diferenční měření svoji roli, právě jako jedna z cest k nejvyšší přesnosti. Předmětem patentu je optická konfigurace interferometrického systému pro měření délky v jedné optické ose, přičemž poloha je odměřována v diferenciálním uspořádání. Jde tedy o měření vůči referenční ploše, rovnoběžné s měřicí plochou. Interferometr je koncipován jako dvousvazkov,ý s kompenzací malých úhlových chyb prostřednictvím koutových odražečů v měřicím i referenčním svazku. Výhodou je společná měřicí osa jak referenčních, tak měřicích svazků, což napomáhá dodržení tzv. Abbého principu při souřadnicovém odměřování. Interferometr je kompaktní konfigurace, bez externího děliče svazku a umožňuje realizaci technologií spojování na optický kontakt.
  • Motivace k patentu vychází ze zaměření našeho projektu na interferometrické systémy pro měření polohy, přičemž cílem aplikací je souřadnicové odměřování. V metrologii a nanometrologii je souřadnicové odměřování kombinováno s požadavkem na maximální dosažitelnou přesnost. V souřadnicovém odměřování má diferenční měření svoji roli, právě jako jedna z cest k nejvyšší přesnosti. Předmětem patentu je optická konfigurace interferometrického systému pro měření délky v jedné optické ose, přičemž poloha je odměřována v diferenciálním uspořádání. Jde tedy o měření vůči referenční ploše, rovnoběžné s měřicí plochou. Interferometr je koncipován jako dvousvazkov,ý s kompenzací malých úhlových chyb prostřednictvím koutových odražečů v měřicím i referenčním svazku. Výhodou je společná měřicí osa jak referenčních, tak měřicích svazků, což napomáhá dodržení tzv. Abbého principu při souřadnicovém odměřování. Interferometr je kompaktní konfigurace, bez externího děliče svazku a umožňuje realizaci technologií spojování na optický kontakt. (cs)
  • The motivation of the this patent comes out of the orientation of this project to interferometric systems for measurement of length. The aim of the applications is coordinate measurement. In metrology and nanometrology the coordinate measurement is combined with the demand for the ultimate precision. Differential measurement plays a role in coordinate measurement as a one approach how to measure with the highest precision. The patent deals with an optical setup of an interferometric system for measurement of length in a single optical axis while the displacement is measured in a differential configuration. It means measurement with respect to the reference surface parallel to the measuring plane. The interferometer has a two-beam arrangement with compensation of small angle errors with the help of corner-cube reflectors in the measuring and reference beams. The advantage is a single measuring axis in the reference as well as in the measuring arm which helps to preserve the Abbe principle in coordinate measuring systems. The interferometer is compact, does not need an external beamsplitter and alows manufacturing through optical contacting. (en)
Title
  • Interferometrická sestava pro diferenční měření vzdálenosti
  • Interferometrická sestava pro diferenční měření vzdálenosti (cs)
  • Interferometric assembly for differential measurement of distance (en)
skos:prefLabel
  • Interferometrická sestava pro diferenční měření vzdálenosti
  • Interferometrická sestava pro diferenční měření vzdálenosti (cs)
  • Interferometric assembly for differential measurement of distance (en)
skos:notation
  • RIV/68081731:_____/14:00438921!RIV15-AV0-68081731
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 304317
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 22392
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68081731:_____/14:00438921
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • interferometry; differential measurement; metrology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D89001A76169]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrabina, Jan
  • Lazar, Josef
  • Číp, Ondřej
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
  • Ústav přístrojové techniky Akademie věd ČR, v.v.i
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software