About: Modular atomizer design for in-situ preconcentration and detection of volatile species of metals     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • A novel device for in-situ preconcentration and detection of volatile species of metals by atomic absorption spectrometry employs a modular design of an atomizer. It can be used for on-line atomization of the volatile species or as well as their in-situ preconcentration in the optical tube. The device consists of quartz outer tube with two oxygen inlets and intake arm inlet, an inner optical tube, and an intake arm. The optical tube made of quartz glass or Al2O3 based ceramic material is sealed inside the outer tube. Optical tube can thus be easily exchanged. Oxygen required for collection of volatile species is coming through inlets to the cavity between the outer tube and optical tube, and enters the central part of the optical tube through an orifice around the inlet arm. Here, oxygen is burning the hydrogen along with the metal volatile species entering through the inlet arm. Collection and release of metallic species from the inner surface of the optical tube can be controlled by a simple change of gas flows. (en)
  • Nové zařízení pro in-situ prekoncentraci a detekci těkavých specií kovů atomovou absorpční spektrometrií využívá modulární konstrukce atomizátoru. Celé zařízení může být použito pro on-line atomizaci těkavých specií kovů, stejně jako jejich prekoncentraci in-situ, tj. přímo v optické trubici. Zařízení se skládá z vnější trubice z křemenného skla, která je opatřena dvěma přívody kyslíku a přívodem vstupního ramene, dále z optické trubice a vstupního ramene. Optická trubice z křemenného skla či keramického materiálu na bázi Al2O3 je umístěna uvnitř vnější trubice, a ze stran utěsněna pomocí teflonových mezikroužků. Vnitřní optická trubice je tudíž snadno vyměnitelná. Kyslík potřebný pro záchyt těkavých specií je veden dutinou mezi vnější a optickou trubicí a proniká mezerou mezi optickou trubicí a vstupním ramenem do středu optické trubice, kde spaluje vodík společně s těkavými speciemi analytu přicházející vstupním ramenem. Jednoduchou změnou průtoků plynů lze řídit záchyt i uvolnění těkavé specie z vnitřního povrchu optické trubice.
  • Nové zařízení pro in-situ prekoncentraci a detekci těkavých specií kovů atomovou absorpční spektrometrií využívá modulární konstrukce atomizátoru. Celé zařízení může být použito pro on-line atomizaci těkavých specií kovů, stejně jako jejich prekoncentraci in-situ, tj. přímo v optické trubici. Zařízení se skládá z vnější trubice z křemenného skla, která je opatřena dvěma přívody kyslíku a přívodem vstupního ramene, dále z optické trubice a vstupního ramene. Optická trubice z křemenného skla či keramického materiálu na bázi Al2O3 je umístěna uvnitř vnější trubice, a ze stran utěsněna pomocí teflonových mezikroužků. Vnitřní optická trubice je tudíž snadno vyměnitelná. Kyslík potřebný pro záchyt těkavých specií je veden dutinou mezi vnější a optickou trubicí a proniká mezerou mezi optickou trubicí a vstupním ramenem do středu optické trubice, kde spaluje vodík společně s těkavými speciemi analytu přicházející vstupním ramenem. Jednoduchou změnou průtoků plynů lze řídit záchyt i uvolnění těkavé specie z vnitřního povrchu optické trubice. (cs)
Title
  • Modular atomizer design for in-situ preconcentration and detection of volatile species of metals (en)
  • Modulární atomizátor pro in-situ prekoncentraci a detekci těkavých specií kovů
  • Modulární atomizátor pro in-situ prekoncentraci a detekci těkavých specií kovů (cs)
skos:prefLabel
  • Modular atomizer design for in-situ preconcentration and detection of volatile species of metals (en)
  • Modulární atomizátor pro in-situ prekoncentraci a detekci těkavých specií kovů
  • Modulární atomizátor pro in-situ prekoncentraci a detekci těkavých specií kovů (cs)
skos:notation
  • RIV/68081715:_____/13:00376464!RIV14-AV0-68081715
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 303735
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 89232
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68081715:_____/13:00376464
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • volatile species generation; hydride generation; quartz tube atomizer; atomic absorption spectrometry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [791CEA70CF7A]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Matoušek, Tomáš
  • Musil, Stanislav
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
  • Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software