About: Personal papers of Jiří Horák – their structure and scientific utilization     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Osobní fond akademika Jiřího Horáka je jedním z největších a nejvýznamnějších osobních fondů uložených v Masarykově ústavu a Archivu AV ČR. V jeho 144 kartonech se nacházejí dokumenty pokrývající téměř všechny oblasti Horákova profesního i osobního života. Je uspořádán a zpracován podle metodiky užívané pro osobní fondy a opatřen podrobným inventářem. Kapitola představuje tento fond coby bohatý zdroj informací a dokumentů o životě akademika Horáka stejně jako jeho vědecké kariéře, jeho kontaktech s kolegy po celém světě, působení ve funkci ředitele Ústavu pro etnografii a folkloristiku ČSAV nebo československého vyslance v Moskvě. Opomenout nelze ani materiály představující výsledek Horákovy dlouholeté sběratelské činnosti. Tyto dokumenty umožňují dalším výzkumníkům pochopit metodiku Horákovy vědecké práce a mohou posloužit jako hodnotný studijní materiál pro ty, kteří se věnují srovnávacím dějinám slovanských literatur, etnografii nebo folkloristice.
  • Osobní fond akademika Jiřího Horáka je jedním z největších a nejvýznamnějších osobních fondů uložených v Masarykově ústavu a Archivu AV ČR. V jeho 144 kartonech se nacházejí dokumenty pokrývající téměř všechny oblasti Horákova profesního i osobního života. Je uspořádán a zpracován podle metodiky užívané pro osobní fondy a opatřen podrobným inventářem. Kapitola představuje tento fond coby bohatý zdroj informací a dokumentů o životě akademika Horáka stejně jako jeho vědecké kariéře, jeho kontaktech s kolegy po celém světě, působení ve funkci ředitele Ústavu pro etnografii a folkloristiku ČSAV nebo československého vyslance v Moskvě. Opomenout nelze ani materiály představující výsledek Horákovy dlouholeté sběratelské činnosti. Tyto dokumenty umožňují dalším výzkumníkům pochopit metodiku Horákovy vědecké práce a mohou posloužit jako hodnotný studijní materiál pro ty, kteří se věnují srovnávacím dějinám slovanských literatur, etnografii nebo folkloristice. (cs)
  • Personal papers of Jiří Horák represent one of the most important and large collection of documents in Masaryk Institute and Archives of the Czech Academy of Sciences. In 144 boxes there is stored almost everything that is connected with his life and work. The documentation is arranged and divided up according to the archive system for personal papers, provided with all requisites and inventory list. The chapter describes Horak´s personal papers as a valuable source of information and documents about his life, scientific career, contacts with scientists all around the World, his activity as a director of the Institute for Ethnography and Folklore Studies and his diplomatical career as Czechoslovak Ambassador to the USSR. Those documents enable us to comprehend the method of Horak´s scientific work and they can serve as the valuable study material for researchers studying comparative history of Slavonic literatures, ethnography or folklore studies. (en)
Title
  • Personal papers of Jiří Horák – their structure and scientific utilization (en)
  • Osobní fond akademika Jiřího Horáka – jeho struktura a možnosti využití
  • Osobní fond akademika Jiřího Horáka – jeho struktura a možnosti využití (cs)
skos:prefLabel
  • Personal papers of Jiří Horák – their structure and scientific utilization (en)
  • Osobní fond akademika Jiřího Horáka – jeho struktura a možnosti využití
  • Osobní fond akademika Jiřího Horáka – jeho struktura a možnosti využití (cs)
skos:notation
  • RIV/67985921:_____/12:00388926!RIV13-AV0-67985921
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 157198
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/67985921:_____/12:00388926
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Horák, Jiří; personal papers (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2FA53B8A7489]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Slavista Jiří Horák v kontexte literatúry a folklóru I-II
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chodějovský, Jan
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká asociace slavistů - Katedra etnológie a kultúrnej antropológie FiF UK - Slavistická společnost Franka Wollmana v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-263-0317-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software