Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Solid state fermentation of variety of substrates by oleaginous lower filamentous fungi resulted in vew cereal-based bioproducts enriched with polyunsaturated fatty acids. Because wheat is one of the potential substrate with its application for cereal goods, optimization of fermentation process with Thamnidium elegans as a producer of gamma-linolenic acid (GLA) brought bioproduct containing 5,8 mg GLA/g bioproduct. Such wheat-based bioproduct was empolyed for making cereal foods such as rolls, bakery products with higher oil level, and pasta. (en)
- Polosuchá kultivácia roznych substrátov pomocou nizkych vláknitých húb viedla k vytvorení nových produktou na bázi cereálií s obsahom nenasýtených mastných kyselín. Pretože pšenica je jedným z potenciálnych substrátou s aplikáciou pri cereálnych výrobkoch, prinesie bioprodukt s obsahom 5,8 mg GLA/g bioproduktu. Ako bioprodukty složené z múky boli pripravené cereálné produkty ako pečivo, pekarenské výrobky s vyšším obsahom oleja a těstoviny.
- Polosuchá kultivace různých substrátů pomocí nízkých vláknitých hub vedla k vytvoření nových bioproduktů na bázi cereálií s obsahem nenasycených mastných kyselin. Protože pšenice je jedním z potenciálních substrátů s aplikací při cereálních výrobcích, optimalizace fermentace Thamnidium elegans, jako producenta gama-linolenové kyseliny (GLA) přinese bioprodukt s obsahem 5,8 mg GLA/g bioproduktu. Jako bioprodukty složené z mouky byli připraveny cereální produkty jako pečivo, pekárenské výrobky s vyšším obsahem oleje a těstoviny. (cs)
|
Title
| - Aplikácia polosuchých kultivácií pri príprave cereálnych výrobkov obohatených o polynenasýtené mastné kyseliny
- Aplikace polosuchých kultivací při přípravě cereálních výrobků obohacených o polynenasycené kyseliny (cs)
- Application of Solid State Fermentation for Preparing Cereal Goods Enriched by Polyunsaturated Fatty Acids (en)
|
skos:prefLabel
| - Aplikácia polosuchých kultivácií pri príprave cereálnych výrobkov obohatených o polynenasýtené mastné kyseliny
- Aplikace polosuchých kultivací při přípravě cereálních výrobků obohacených o polynenasycené kyseliny (cs)
- Application of Solid State Fermentation for Preparing Cereal Goods Enriched by Polyunsaturated Fatty Acids (en)
|
skos:notation
| - RIV/67985858:_____/05:00028961!RIV06-AV0-67985858
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/67985858:_____/05:00028961
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - solid state fermentation; fungi; gamma-linolenic acid (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bolyó, Juraj
- Dodok, L.
- Čertík, M.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská technická univerzita v Bratislave. Vydavateľstvo STU
|
https://schema.org/isbn
| |