About: Aplikácia polosuchých kultivácií pri príprave cereálnych výrobkov obohatených o polynenasýtené mastné kyseliny     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Solid state fermentation of variety of substrates by oleaginous lower filamentous fungi resulted in vew cereal-based bioproducts enriched with polyunsaturated fatty acids. Because wheat is one of the potential substrate with its application for cereal goods, optimization of fermentation process with Thamnidium elegans as a producer of gamma-linolenic acid (GLA) brought bioproduct containing 5,8 mg GLA/g bioproduct. Such wheat-based bioproduct was empolyed for making cereal foods such as rolls, bakery products with higher oil level, and pasta. (en)
  • Polosuchá kultivácia roznych substrátov pomocou nizkych vláknitých húb viedla k vytvorení nových produktou na bázi cereálií s obsahom nenasýtených mastných kyselín. Pretože pšenica je jedným z potenciálnych substrátou s aplikáciou pri cereálnych výrobkoch, prinesie bioprodukt s obsahom 5,8 mg GLA/g bioproduktu. Ako bioprodukty složené z múky boli pripravené cereálné produkty ako pečivo, pekarenské výrobky s vyšším obsahom oleja a těstoviny.
  • Polosuchá kultivace různých substrátů pomocí nízkých vláknitých hub vedla k vytvoření nových bioproduktů na bázi cereálií s obsahem nenasycených mastných kyselin. Protože pšenice je jedním z potenciálních substrátů s aplikací při cereálních výrobcích, optimalizace fermentace Thamnidium elegans, jako producenta gama-linolenové kyseliny (GLA) přinese bioprodukt s obsahem 5,8 mg GLA/g bioproduktu. Jako bioprodukty složené z mouky byli připraveny cereální produkty jako pečivo, pekárenské výrobky s vyšším obsahem oleje a těstoviny. (cs)
Title
  • Aplikácia polosuchých kultivácií pri príprave cereálnych výrobkov obohatených o polynenasýtené mastné kyseliny
  • Aplikace polosuchých kultivací při přípravě cereálních výrobků obohacených o polynenasycené kyseliny (cs)
  • Application of Solid State Fermentation for Preparing Cereal Goods Enriched by Polyunsaturated Fatty Acids (en)
skos:prefLabel
  • Aplikácia polosuchých kultivácií pri príprave cereálnych výrobkov obohatených o polynenasýtené mastné kyseliny
  • Aplikace polosuchých kultivací při přípravě cereálních výrobků obohacených o polynenasycené kyseliny (cs)
  • Application of Solid State Fermentation for Preparing Cereal Goods Enriched by Polyunsaturated Fatty Acids (en)
skos:notation
  • RIV/67985858:_____/05:00028961!RIV06-AV0-67985858
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 44;49
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(AV0Z40720504)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 512729
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/67985858:_____/05:00028961
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • solid state fermentation; fungi; gamma-linolenic acid (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D28C83CDD567]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prednášok
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bolyó, Juraj
  • Dodok, L.
  • Čertík, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave. Vydavateľstvo STU
https://schema.org/isbn
  • 80-227-2300-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 76 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software