Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Celkové množství isothiokyanátů (ITCs) bylo stanoveno ve šťávách připravených z křížatých druhů zeleniny (bílé a červené zelí, brokolice, květák a růžičková kapusta). Byl studován vliv konzervační technologie (zmrazení, tepelná pasterace, vysokotlaká pasterace). Obsah ITCs byl nejmenší u šťávy z bílého zelí a nejvyšší u sťávy z růžičkové kapusty. S vyjímkou brokolicové šťávy ITCs obsah klesá při pasteraci. Zmrazování je nejšetrnější konzervační metodou. U tlakem ošetřené a mražené brokolicové šťávy byl obsah celkových isothiokyanátů porovnatelný. (cs)
- Total isothiocyanates (ITCs) in juices prepared from cruciferous vegetables have been analysed. The white and red cabbage, broccoli, cauliflower and Brussels sprouts were used for juice preparation. The influence of preservation technology (freezing, heat pasteurization and high-pressure pasteurization) was studied. The ITCs content was lowest in white cabbage and the highest in Brussels sprouts. With exception of broccoli juice the ITCs content is decreased with pasteurization technology. Freezing is the most gentle preservation method for these substances. For broccoli high pressure treated juice, the ITCs content is comparable with frozen juice.
- Total isothiocyanates (ITCs) in juices prepared from cruciferous vegetables have been analysed. The white and red cabbage, broccoli, cauliflower and Brussels sprouts were used for juice preparation. The influence of preservation technology (freezing, heat pasteurization and high-pressure pasteurization) was studied. The ITCs content was lowest in white cabbage and the highest in Brussels sprouts. With exception of broccoli juice the ITCs content is decreased with pasteurization technology. Freezing is the most gentle preservation method for these substances. For broccoli high pressure treated juice, the ITCs content is comparable with frozen juice. (en)
|
Title
| - Kopie: Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing
- Kopie: Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing (en)
- Porovnání obsahu celkových izothiokynátů v zeleninových šťávách během vysokotlakého ošetření, pasterace a mražení (cs)
|
skos:prefLabel
| - Kopie: Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing
- Kopie: Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing (en)
- Porovnání obsahu celkových izothiokynátů v zeleninových šťávách během vysokotlakého ošetření, pasterace a mražení (cs)
|
skos:notation
| - RIV/67179843:_____/07:R0066087!RIV07-MZE-67179843
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/67179843:_____/07:R0066087
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - high-pressure treatments, foods, vegetable juices, broccoli juice, sulforaphane (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| - GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
|
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Houška, Milan
- Strohalm, Jan
- Tříska, Jan
- Vrchotová, Naděžda
|
issn
| |
number of pages
| |