About: Léčba pooperační bolesti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Téma léčby pooperační bolesti se stále častěji vyskytuje na odborných konferencích, problematika se začíná vyučovat na lékařských fakultách a zdá se, že i Česká republika se připojí k vyspělým zemím, kde adekvátní terapie pooperační bolesti bude neoddělitelnou součástí péče o pacienta. I z tohoto důvodu vychází již podruhé naše úspěšná monografie, koncipovaná tak, aby podala základní přehled problematiky pro všechny zdravotníky, kteří přicházejí do kontaktu s chirurgickým pacientem. Autoři zde předkládají doporučení pro léčbu pacientů rozdělená podle předpokládané intenzity pooperační bolesti a rovněž i nezbytná základní teoretická východiska. Nechybějí ani kapitoly týkající se specifik pooperační analgezie u dětí, kojících matek, osob s chronickou bolestí, geriatrických a ambulantních pacientů. Závěrečná, oproti původnímu vydání podstatně rozšířená, kapitola se zabývá organizací léčby pooperační bolesti v podmínkách ČR. Uvedená doporučení nejsou koncipována jako standardy péče, ale jako možné návody řešení pro určité modelové situace - konkrétní postupy zůstávají v zodpovědnosti ošetřujícího lékaře. Se vzrůstajícím vzděláním zdravotních sester je nepochybné, že budou mít stále větší a významnější úlohu ve vedení pooperační analgezie, a snad tudíž bude tato knížka užitečnou příručkou i jim.První vydání publikace získalo Cenu ČSARIM a Cenu Společnosti pro léčbu bolesti za nejlepší knižní publikaci roku 2009. Specializace - Anesteziologie a resuscitace, Chirurgie, Neurologie, Onkologie, Ortopedie, Urologie, Neurochirurgie, ORL, Gynekologie a porodnictví, Dětská chirurgie, Popáleninová medicína, Traumatologie, Kardiochirurgie, Stomatochirurgie, Algeziologie, Rehabilitace, Ošetřovatelství, Urgentní medicína, Ostatní
  • Téma léčby pooperační bolesti se stále častěji vyskytuje na odborných konferencích, problematika se začíná vyučovat na lékařských fakultách a zdá se, že i Česká republika se připojí k vyspělým zemím, kde adekvátní terapie pooperační bolesti bude neoddělitelnou součástí péče o pacienta. I z tohoto důvodu vychází již podruhé naše úspěšná monografie, koncipovaná tak, aby podala základní přehled problematiky pro všechny zdravotníky, kteří přicházejí do kontaktu s chirurgickým pacientem. Autoři zde předkládají doporučení pro léčbu pacientů rozdělená podle předpokládané intenzity pooperační bolesti a rovněž i nezbytná základní teoretická východiska. Nechybějí ani kapitoly týkající se specifik pooperační analgezie u dětí, kojících matek, osob s chronickou bolestí, geriatrických a ambulantních pacientů. Závěrečná, oproti původnímu vydání podstatně rozšířená, kapitola se zabývá organizací léčby pooperační bolesti v podmínkách ČR. Uvedená doporučení nejsou koncipována jako standardy péče, ale jako možné návody řešení pro určité modelové situace - konkrétní postupy zůstávají v zodpovědnosti ošetřujícího lékaře. Se vzrůstajícím vzděláním zdravotních sester je nepochybné, že budou mít stále větší a významnější úlohu ve vedení pooperační analgezie, a snad tudíž bude tato knížka užitečnou příručkou i jim.První vydání publikace získalo Cenu ČSARIM a Cenu Společnosti pro léčbu bolesti za nejlepší knižní publikaci roku 2009. Specializace - Anesteziologie a resuscitace, Chirurgie, Neurologie, Onkologie, Ortopedie, Urologie, Neurochirurgie, ORL, Gynekologie a porodnictví, Dětská chirurgie, Popáleninová medicína, Traumatologie, Kardiochirurgie, Stomatochirurgie, Algeziologie, Rehabilitace, Ošetřovatelství, Urgentní medicína, Ostatní (cs)
  • Such an apparently simple problem as relief of postoperative pain management remains largely unsolved. In Czech Republic we observe development to better care in this field. Second edition brings recommendations for management of mild, moderate and severe acute pain, comprehensive review of analgesics for parenteral and enteral (oral) administration, patient-controlled analgesia, special techniques of regional analgesia. Special part contains pain management in newborns and infants, in pregnancy and during breast-feeding, pain in burns and its treatment, management of pain in elderly, management of pain in one-day surgery. More stressed is the organization of postoperative pain management and the role of nurses – nurses-based postoperative pain management. For: anaesthesiologists, surgeons, urologists, gynaecologists, obstetricians, traumatlogists, oncologists, neurologists, neurosurgeons, cardiosurgeons, for emergency departments. (en)
Title
  • Léčba pooperační bolesti
  • Léčba pooperační bolesti (cs)
  • Postoperative Pain Management (en)
skos:prefLabel
  • Léčba pooperační bolesti
  • Léčba pooperační bolesti (cs)
  • Postoperative Pain Management (en)
skos:notation
  • RIV/65269705:_____/11:#0001580!RIV12-MZ0-65269705
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 209195
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/65269705:_____/11:#0001580
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • postoperative pain (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [430BE1F51787]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Aeskulap-pro lékaře
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Léčba pooperační bolesti
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Málek, Jiří
  • Ševčík, Pavel
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mladá fronta
https://schema.org/isbn
  • 978-80-204-2453-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software