About: The use of neural networks in decision processes     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hlavním cílem práce je metodicky popsat cestu, která by umožnila využití simulátorů umělých neuronových sítí, společně v kombinaci s moderními analytickýmii nástroji. Pro simulátory umělých neuronových sítí je vytvořen vhodný interface, který umožní přebírat data z OLAP systémů ve formě časových řad a provádět analýzu těchto časových řad s možností predikce na další časové období. Vazba OLAP systémů a simulátorů podporuje zvýšení efektivnosti rozhodovacího procesu s možností aktivní účasti uživatele, v průběhu používání aplikačních programů a dalších nástrojů bussiness inteligence. V první části je teoreticky popsána ta oblast umělých neuronových sítí, která slouží pro různé architektury, ze kterých se vytvářejí vícevrstvé umělé neuronové sítě.
  • Hlavním cílem práce je metodicky popsat cestu, která by umožnila využití simulátorů umělých neuronových sítí, společně v kombinaci s moderními analytickýmii nástroji. Pro simulátory umělých neuronových sítí je vytvořen vhodný interface, který umožní přebírat data z OLAP systémů ve formě časových řad a provádět analýzu těchto časových řad s možností predikce na další časové období. Vazba OLAP systémů a simulátorů podporuje zvýšení efektivnosti rozhodovacího procesu s možností aktivní účasti uživatele, v průběhu používání aplikačních programů a dalších nástrojů bussiness inteligence. V první části je teoreticky popsána ta oblast umělých neuronových sítí, která slouží pro různé architektury, ze kterých se vytvářejí vícevrstvé umělé neuronové sítě. (cs)
  • The main objective of work is to methodically describe the path that would allow the use of simulators artificial neural networks, together in combination with modern instruments of analyzing data. Simulators of artificial neural networks will be created with appropriate interface, which allows to take data from OLAP systems at the form of time series and to analyze these time series, with the possibility of prediction for the next time period. The binding of OLAP systems and simulators of neural networks supports increasing the effectiveness of decision process with the possibility of active participation of users in the use of application programs and other business intelligence tools. The first part theoretically described the area of artificial neural networks, which is used for different architectures, for creating multi-level artificial neural networks. (en)
Title
  • The use of neural networks in decision processes (en)
  • Využití neuronových sítí v rozhodovacích procesech
  • Využití neuronových sítí v rozhodovacích procesech (cs)
skos:prefLabel
  • The use of neural networks in decision processes (en)
  • Využití neuronových sítí v rozhodovacích procesech
  • Využití neuronových sítí v rozhodovacích procesech (cs)
skos:notation
  • RIV/63468352:_____/08:#0000066!RIV10-MSM-63468352
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 404729
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/63468352:_____/08:#0000066
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Neural networks, prediction data, time series, OLAP, data cube, data pump, the decision-making process, simulators, network architecture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [893ABCC93AC4]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Kunovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Využití neuronových sítí v rozhodovacích procesech
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Petrucha, Jindřich
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Evropský polytechnický institut, s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7314-157-8
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software