Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - An yeast food supplement comprises lupine flour hydrolyzate hydrolyzed by sour whey and greater than or equal to 1.5 wt.% lactic acid, and is prepared by fermentating lupine flour in the form of a free suspension at 20-40 degrees CoC, maintaining pH of the reaction mixture at 3-4, adding lupine flour in the form of a free suspension, hydrolyzing at 130-150 degrees C under 340-370 kPa pressure. The resultant mixture is decantated, followed by removing non-hydrolyzed fraction, removing upper layer of the hydrolyzate containing 5-10 wt.% dry matter, flavoring with fruit syrup thickening and drying to obtain finished product. (en)
- Potravní kvasničný doplněk je tvořen hydrolyzátem lupinové mouky hydrolyzované kyselou syrovátkou, který obsahuje alespoň 1,5 % hmotn. kyseliny mléčné. Způsob jeho výroby spočívá v tom, že se provádí fermentace syrovátky, při níž se při teplotě 20 až 40 °C postupně dávkuje lupinová mouka ve formě vodné suspenze, přičemž pH reakční směsi se udržuje na hodnotě 3 až 4 a tento proces se ukončí při dosažení obsahu kyseliny mléčné nejméně 1,5 % hmotn., potom se přidá další lupinová mouka ve formě vodné suspenze a provede se hydrolýza při teplotě 130 až 150 °C a tlaku 340 až 370 kPa, po provedení hydrolýzy se provede dekantace, při které se usazený nezhydrolyzovaný podíl odstraní a horní vrstva hydrolyzátu, obsahující 5 až 10 % hmotn. sušiny se odvede k dalšímu zpracování, při kterém se ochutí ovocným sirupem k přípravě nápoje nebo se zahustí a usuší.
- Potravní kvasničný doplněk je tvořen hydrolyzátem lupinové mouky hydrolyzované kyselou syrovátkou, který obsahuje alespoň 1,5 % hmotn. kyseliny mléčné. Způsob jeho výroby spočívá v tom, že se provádí fermentace syrovátky, při níž se při teplotě 20 až 40 °C postupně dávkuje lupinová mouka ve formě vodné suspenze, přičemž pH reakční směsi se udržuje na hodnotě 3 až 4 a tento proces se ukončí při dosažení obsahu kyseliny mléčné nejméně 1,5 % hmotn., potom se přidá další lupinová mouka ve formě vodné suspenze a provede se hydrolýza při teplotě 130 až 150 °C a tlaku 340 až 370 kPa, po provedení hydrolýzy se provede dekantace, při které se usazený nezhydrolyzovaný podíl odstraní a horní vrstva hydrolyzátu, obsahující 5 až 10 % hmotn. sušiny se odvede k dalšímu zpracování, při kterém se ochutí ovocným sirupem k přípravě nápoje nebo se zahustí a usuší. (cs)
|
Title
| - Potravní doplněk a způsob jeho výroby
- Potravní doplněk a způsob jeho výroby (cs)
- Nutritional supplement and its manufacturing method (en)
|
skos:prefLabel
| - Potravní doplněk a způsob jeho výroby
- Potravní doplněk a způsob jeho výroby (cs)
- Nutritional supplement and its manufacturing method (en)
|
skos:notation
| - RIV/62690094:18470/13:50001916!RIV14-TA0-18470___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
| |
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62690094:18470/13:50001916
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - production; hydrolysis; lupine; Nutritional supplement (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...atelePatentuVzoru
| - Úřad průmyslového vlastnictví
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hubálovský, Štěpán
- Jelínek, Jiří
- Kolomazník, Karel
- Jelínek, Miloš
|
http://linked.open...mniOchranaPatentu
| |
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
| |
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
| - Univerzita Hradec Králové
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |