About: Potravní doplněk a způsob jeho výroby     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • An yeast food supplement comprises lupine flour hydrolyzate hydrolyzed by sour whey and greater than or equal to 1.5 wt.% lactic acid, and is prepared by fermentating lupine flour in the form of a free suspension at 20-40 degrees CoC, maintaining pH of the reaction mixture at 3-4, adding lupine flour in the form of a free suspension, hydrolyzing at 130-150 degrees C under 340-370 kPa pressure. The resultant mixture is decantated, followed by removing non-hydrolyzed fraction, removing upper layer of the hydrolyzate containing 5-10 wt.% dry matter, flavoring with fruit syrup thickening and drying to obtain finished product. (en)
  • Potravní kvasničný doplněk je tvořen hydrolyzátem lupinové mouky hydrolyzované kyselou syrovátkou, který obsahuje alespoň 1,5 % hmotn. kyseliny mléčné. Způsob jeho výroby spočívá v tom, že se provádí fermentace syrovátky, při níž se při teplotě 20 až 40 °C postupně dávkuje lupinová mouka ve formě vodné suspenze, přičemž pH reakční směsi se udržuje na hodnotě 3 až 4 a tento proces se ukončí při dosažení obsahu kyseliny mléčné nejméně 1,5 % hmotn., potom se přidá další lupinová mouka ve formě vodné suspenze a provede se hydrolýza při teplotě 130 až 150 °C a tlaku 340 až 370 kPa, po provedení hydrolýzy se provede dekantace, při které se usazený nezhydrolyzovaný podíl odstraní a horní vrstva hydrolyzátu, obsahující 5 až 10 % hmotn. sušiny se odvede k dalšímu zpracování, při kterém se ochutí ovocným sirupem k přípravě nápoje nebo se zahustí a usuší.
  • Potravní kvasničný doplněk je tvořen hydrolyzátem lupinové mouky hydrolyzované kyselou syrovátkou, který obsahuje alespoň 1,5 % hmotn. kyseliny mléčné. Způsob jeho výroby spočívá v tom, že se provádí fermentace syrovátky, při níž se při teplotě 20 až 40 °C postupně dávkuje lupinová mouka ve formě vodné suspenze, přičemž pH reakční směsi se udržuje na hodnotě 3 až 4 a tento proces se ukončí při dosažení obsahu kyseliny mléčné nejméně 1,5 % hmotn., potom se přidá další lupinová mouka ve formě vodné suspenze a provede se hydrolýza při teplotě 130 až 150 °C a tlaku 340 až 370 kPa, po provedení hydrolýzy se provede dekantace, při které se usazený nezhydrolyzovaný podíl odstraní a horní vrstva hydrolyzátu, obsahující 5 až 10 % hmotn. sušiny se odvede k dalšímu zpracování, při kterém se ochutí ovocným sirupem k přípravě nápoje nebo se zahustí a usuší. (cs)
Title
  • Potravní doplněk a způsob jeho výroby
  • Potravní doplněk a způsob jeho výroby (cs)
  • Nutritional supplement and its manufacturing method (en)
skos:prefLabel
  • Potravní doplněk a způsob jeho výroby
  • Potravní doplněk a způsob jeho výroby (cs)
  • Nutritional supplement and its manufacturing method (en)
skos:notation
  • RIV/62690094:18470/13:50001916!RIV14-TA0-18470___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01010737)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 303837
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 97867
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62690094:18470/13:50001916
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • production; hydrolysis; lupine; Nutritional supplement (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6D266DD10D57]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hubálovský, Štěpán
  • Jelínek, Jiří
  • Kolomazník, Karel
  • Jelínek, Miloš
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
  • Univerzita Hradec Králové
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 18470
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software