About: Výzkum a využití trav pro energetické účely a monitoring potenciálu biomasy v oblasti s energetickým zařízením využívajícím obnovitelné přírodní zdroje.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Research and Use of Grasses for Energy Generating Abstract: The importance of energy generating from plant biomass is currently growing. Grass biomass is a part of the plant biomass potential. According to the research on the use of grasses for energy generating, the most suitable grasses appear to be Agrostis gigantea, Festuca arundinacea and Arrhenatherum elatius. The grasses were analysed with respect to the dry matter yield, the heat of combustion and the calorific value. At present, a research on the influence of the harvesting before and after the technical maturity upon the green mass yield, the dry mass yield and the dry matter yield is being carried out. Following grasses have been included in the research: Agrostis gigantea, Festuca arundinacea and Arrhenatherum elatius, Bromus marginatus , Phalaris arundinacea, and a meadow mixture for damper and for drier conditions. At the same time, experiments with the burning of grass biomass in technical appliances are being carried out. For the ha (en)
  • V současné době nabývá na významu využívání energie z biomasy rostlin. Biomasa trav je součástí tohoto potenciálu rostlinné biomasy. Na základě výzkumu trav pro energetické využití se jeví nejvhodnější pro energetické účely psineček veliký, kostřava rákosovitá a ovsík vyvýšený. Trávy byly zkoumány z hlediska výnosu sušiny, spalného tepla a výhřevnosti. V současné době probíhá výzkum vlivu termínu sklizně trav před technickou zralostí a po technické zralosti na výnos zelené hmoty, suché hmoty a sušiny. Do výzkumu je zařazen psineček veliký, kostřava rákosovitá, ovsík vyvýšený, sveřep horský, lesknice rákosovitá a luční směs do vlhčích a sušších podmínek. Současně probíhají zkoušky spalování travní biomasy v technických zařízeních. Se spalováním psinečkového sena (slámy) byly provedeny spalovací zkoušky jak v malých tak velkých kotlích. V současnosti se obce sdružují v mikroregiony a realizují projekty, které monitorují potenciál biomasy vhodný pro energetické využití v dané oblasti či regionu.
  • V současné době nabývá na významu využívání energie z biomasy rostlin. Biomasa trav je součástí tohoto potenciálu rostlinné biomasy. Na základě výzkumu trav pro energetické využití se jeví nejvhodnější pro energetické účely psineček veliký, kostřava rákosovitá a ovsík vyvýšený. Trávy byly zkoumány z hlediska výnosu sušiny, spalného tepla a výhřevnosti. V současné době probíhá výzkum vlivu termínu sklizně trav před technickou zralostí a po technické zralosti na výnos zelené hmoty, suché hmoty a sušiny. Do výzkumu je zařazen psineček veliký, kostřava rákosovitá, ovsík vyvýšený, sveřep horský, lesknice rákosovitá a luční směs do vlhčích a sušších podmínek. Současně probíhají zkoušky spalování travní biomasy v technických zařízeních. Se spalováním psinečkového sena (slámy) byly provedeny spalovací zkoušky jak v malých tak velkých kotlích. V současnosti se obce sdružují v mikroregiony a realizují projekty, které monitorují potenciál biomasy vhodný pro energetické využití v dané oblasti či regionu. (cs)
Title
  • Výzkum a využití trav pro energetické účely a monitoring potenciálu biomasy v oblasti s energetickým zařízením využívajícím obnovitelné přírodní zdroje.
  • Výzkum a využití trav pro energetické účely a monitoring potenciálu biomasy v oblasti s energetickým zařízením využívajícím obnovitelné přírodní zdroje. (cs)
  • Research and utilization of grasses for energy purposes and biomass potential monitoring in the field with energy equipment utilizing renewable natural resources (en)
skos:prefLabel
  • Výzkum a využití trav pro energetické účely a monitoring potenciálu biomasy v oblasti s energetickým zařízením využívajícím obnovitelné přírodní zdroje.
  • Výzkum a využití trav pro energetické účely a monitoring potenciálu biomasy v oblasti s energetickým zařízením využívajícím obnovitelné přírodní zdroje. (cs)
  • Research and utilization of grasses for energy purposes and biomass potential monitoring in the field with energy equipment utilizing renewable natural resources (en)
skos:notation
  • RIV/62334832:_____/07:8P001051!RIV08-MZE-62334832
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 59-61
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4179)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 460626
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62334832:_____/07:8P001051
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Grassland; dry matter; heat of combustion; calorific value; biomass (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CF3AC4C6BB10]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • AGRO
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 12
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Frydrych, Jan
  • Kára, J.
  • Andert, D.
issn
  • 1211-362X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software