About: Vliv způsobu využívání lučního porostu na množství a kvalitu píce     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Forage yield produced by grass stands is significantly affected by various regimes of their management. The most apparent is the effect of the level of nutrition, especially N nutrition, which markedly increases production. The intensity of cutting has a significant effect on yields, the higher number of cutting, the lower yields. Forage quality is positively influenced by the intensity of cutting; with the increasing number of cuttings the content of N substances increases and the content of crude fibres decreases. Significant is also an increase in concentrations of NEL and NEV energies. The increasing level of mineral nutrition of stands significantly increases the content of crude fibres (en)
  • Způsob a intenzita využívání se odráží jak v celkové produkci, tak i v kvalitě píce a stavu porostů. Množství píce je vysoce průkazně ovlivňováno různými režimy obhospodařování. Nejvíce se projevuje úroveň aplikované výživy, zvláště dusíkaté, které významně zvyšuje produkci. Rovněž intenzita využívání daná počtem a rozložením sečí (sklizní) se na výnosech významně podílí, se zvyšujícím se počtem sečí produkce klesá. Kvalita píce je kladně ovlivňována především intenzitou využívání; se zvyšujícím se počtem sečí se vysoce významně zvyšuje obsah dusíkatých látek a klesá obsah vlákniny. Průkazně se také zvyšuje koncentrace NEL a NEV energií. Stoupající úroveň minerální výživy porostů průkazně zvyšuje obsah vlákniny v píci.
  • Způsob a intenzita využívání se odráží jak v celkové produkci, tak i v kvalitě píce a stavu porostů. Množství píce je vysoce průkazně ovlivňováno různými režimy obhospodařování. Nejvíce se projevuje úroveň aplikované výživy, zvláště dusíkaté, které významně zvyšuje produkci. Rovněž intenzita využívání daná počtem a rozložením sečí (sklizní) se na výnosech významně podílí, se zvyšujícím se počtem sečí produkce klesá. Kvalita píce je kladně ovlivňována především intenzitou využívání; se zvyšujícím se počtem sečí se vysoce významně zvyšuje obsah dusíkatých látek a klesá obsah vlákniny. Průkazně se také zvyšuje koncentrace NEL a NEV energií. Stoupající úroveň minerální výživy porostů průkazně zvyšuje obsah vlákniny v píci. (cs)
Title
  • Vliv způsobu využívání lučního porostu na množství a kvalitu píce
  • Vliv způsobu využívání lučního porostu na množství a kvalitu píce (cs)
  • The influence of grassland management over dry matter yields and forage quality (en)
skos:prefLabel
  • Vliv způsobu využívání lučního porostu na množství a kvalitu píce
  • Vliv způsobu využívání lučního porostu na množství a kvalitu píce (cs)
  • The influence of grassland management over dry matter yields and forage quality (en)
skos:notation
  • RIV/62334832:_____/05:#0000036!RIV07-MZE-62334832
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 11
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3018)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 11
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549598
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62334832:_____/05:#0000036
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dry matter yields, forage quality, herbage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7BC70412662B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kašparová, Jana
  • Šrámek, Pavel
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software