Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Forage yield produced by grass stands is significantly affected by various regimes of their management. The most apparent is the effect of the level of nutrition, especially N nutrition, which markedly increases production. The intensity of cutting has a significant effect on yields, the higher number of cutting, the lower yields. Forage quality is positively influenced by the intensity of cutting; with the increasing number of cuttings the content of N substances increases and the content of crude fibres decreases. Significant is also an increase in concentrations of NEL and NEV energies. The increasing level of mineral nutrition of stands significantly increases the content of crude fibres (en)
- Způsob a intenzita využívání se odráží jak v celkové produkci, tak i v kvalitě píce a stavu porostů. Množství píce je vysoce průkazně ovlivňováno různými režimy obhospodařování. Nejvíce se projevuje úroveň aplikované výživy, zvláště dusíkaté, které významně zvyšuje produkci. Rovněž intenzita využívání daná počtem a rozložením sečí (sklizní) se na výnosech významně podílí, se zvyšujícím se počtem sečí produkce klesá. Kvalita píce je kladně ovlivňována především intenzitou využívání; se zvyšujícím se počtem sečí se vysoce významně zvyšuje obsah dusíkatých látek a klesá obsah vlákniny. Průkazně se také zvyšuje koncentrace NEL a NEV energií. Stoupající úroveň minerální výživy porostů průkazně zvyšuje obsah vlákniny v píci.
- Způsob a intenzita využívání se odráží jak v celkové produkci, tak i v kvalitě píce a stavu porostů. Množství píce je vysoce průkazně ovlivňováno různými režimy obhospodařování. Nejvíce se projevuje úroveň aplikované výživy, zvláště dusíkaté, které významně zvyšuje produkci. Rovněž intenzita využívání daná počtem a rozložením sečí (sklizní) se na výnosech významně podílí, se zvyšujícím se počtem sečí produkce klesá. Kvalita píce je kladně ovlivňována především intenzitou využívání; se zvyšujícím se počtem sečí se vysoce významně zvyšuje obsah dusíkatých látek a klesá obsah vlákniny. Průkazně se také zvyšuje koncentrace NEL a NEV energií. Stoupající úroveň minerální výživy porostů průkazně zvyšuje obsah vlákniny v píci. (cs)
|
Title
| - Vliv způsobu využívání lučního porostu na množství a kvalitu píce
- Vliv způsobu využívání lučního porostu na množství a kvalitu píce (cs)
- The influence of grassland management over dry matter yields and forage quality (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv způsobu využívání lučního porostu na množství a kvalitu píce
- Vliv způsobu využívání lučního porostu na množství a kvalitu píce (cs)
- The influence of grassland management over dry matter yields and forage quality (en)
|
skos:notation
| - RIV/62334832:_____/05:#0000036!RIV07-MZE-62334832
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62334832:_____/05:#0000036
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - dry matter yields, forage quality, herbage (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kašparová, Jana
- Šrámek, Pavel
|
issn
| |
number of pages
| |