About: Vlastnosti produktů společného hydrogenačního zpracování ropných frakcí a rostlinných olejů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In laboratory scale was experimentally investigated possibility of hydrogenative refining of atmospheric gas oil containing 10 % of rapeseed oil or used vegetable oil. (en)
  • V laboratorním měřítku byla experimentálně ověřena možnost hydrogenační rafinace atmosférického plynového oleje (APO) obsahujícího 10 % hm. řepkového resp. upotřebeného fritovacího oleje. Produkty hydrorafinace směsných surovin měly o 2 až 3 jednotky vyšší cetanový index, avšak na druhé straně také až pětinásobný obsah síry v porovnání s produktem pocházejícím z hydrorafinace čistého APO. S rostoucí reakční teplotou byl v produktech pocházejících ze směsných surovin pozorován pokles obsahu n-alkanů. Tato skutečnost však v tomto případě nemělo nijak zásadní vliv na hodnoty teploty tekutosti a CFPP, které se u všech produktů, s jedinou výjimkou, pohybovaly v rozmezí -6 až -3 resp. -2 až -4. S výjimkou klesajícího obsahu síry s rostoucí reakční teplotou byly ostatní sledované parametry všech produktů srovnatelné.
  • V laboratorním měřítku byla experimentálně ověřena možnost hydrogenační rafinace atmosférického plynového oleje (APO) obsahujícího 10 % hm. řepkového resp. upotřebeného fritovacího oleje. Produkty hydrorafinace směsných surovin měly o 2 až 3 jednotky vyšší cetanový index, avšak na druhé straně také až pětinásobný obsah síry v porovnání s produktem pocházejícím z hydrorafinace čistého APO. S rostoucí reakční teplotou byl v produktech pocházejících ze směsných surovin pozorován pokles obsahu n-alkanů. Tato skutečnost však v tomto případě nemělo nijak zásadní vliv na hodnoty teploty tekutosti a CFPP, které se u všech produktů, s jedinou výjimkou, pohybovaly v rozmezí -6 až -3 resp. -2 až -4. S výjimkou klesajícího obsahu síry s rostoucí reakční teplotou byly ostatní sledované parametry všech produktů srovnatelné. (cs)
Title
  • Vlastnosti produktů společného hydrogenačního zpracování ropných frakcí a rostlinných olejů
  • Properties of common hydrogenation of petroleum fractions and vegetable oils (en)
  • Vlastnosti produktů společného hydrogenačního zpracování ropných frakcí a rostlinných olejů (cs)
skos:prefLabel
  • Vlastnosti produktů společného hydrogenačního zpracování ropných frakcí a rostlinných olejů
  • Properties of common hydrogenation of petroleum fractions and vegetable oils (en)
  • Vlastnosti produktů společného hydrogenačního zpracování ropných frakcí a rostlinných olejů (cs)
skos:notation
  • RIV/62243136:_____/10:#0000069!RIV11-MPO-62243136
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/074)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 295921
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62243136:_____/10:#0000069
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • vegetable oils, employed vegetable oils, transesterification, hydrogenation, (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0BFB1334F273]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Kouty nad Desnou
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Kouty nad Desnou
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník APROCHEM 2010
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kubička, David
  • Pospíšil, M.
  • Šimáček, P.
  • Šebor, G.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • ČSCHI, SPCH
https://schema.org/isbn
  • 978-80-02-02212-1
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 81 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software