Description
| - The pork knee is often prepared not only as tasty jawl (boiled pork), but can be baked or prepared in any other way. The most popular are pork knees, although you can find lamb, veal knees and others. One part of traditional preparations salting knees and marinating in brine for up to 14 days. But in today's industrial production is usual 24 hours in salt and subsequently heat-treated by boiling, baking or grilling. For flavoring are used the selected combinations of garlic, peppercorns, bay leaf, thyme, rosemary, sweet pepper and other spices and vegetables. As a side dish could be prepared bread with mustard and horseradish, baked potato, potato dumplings, rice, furthermore various sauces such as pepper sauce, horseradish sauce, but also mushy peas. (en)
- Z kolen je často připravován nejen chutný ovar, ale lze je péci nebo upravovat jakýmkoli jiným způsobem. Nejoblíbenější a nejrozšířenější jsou kolena vepřová, i když se můžeme na trhu setkat s koleny jehněčími, telecími a dalšími. Součástí tradiční přípravy je nasolení kolen a lákování až 14 dní, v dnešní industriální výrobě jeden den v soli a následně tepelné opracování vařením, pečení, případně grilování. Pro ochucení se používají vybrané kombinace česneku, pepře, bobkového listu, tymiánu, rozmarýnu, papriky a dalších koření, pochutin a zeleniny. Jako přílohu lze připravit chléb s hořčicí a křenem, pečený brambor, bramborové knedlíky, rýži, dále potom různé omáčky jako pepřová, křenová, ale také hrachovou kaši.
- Z kolen je často připravován nejen chutný ovar, ale lze je péci nebo upravovat jakýmkoli jiným způsobem. Nejoblíbenější a nejrozšířenější jsou kolena vepřová, i když se můžeme na trhu setkat s koleny jehněčími, telecími a dalšími. Součástí tradiční přípravy je nasolení kolen a lákování až 14 dní, v dnešní industriální výrobě jeden den v soli a následně tepelné opracování vařením, pečení, případně grilování. Pro ochucení se používají vybrané kombinace česneku, pepře, bobkového listu, tymiánu, rozmarýnu, papriky a dalších koření, pochutin a zeleniny. Jako přílohu lze připravit chléb s hořčicí a křenem, pečený brambor, bramborové knedlíky, rýži, dále potom různé omáčky jako pepřová, křenová, ale také hrachovou kaši. (cs)
|