About: Koleno - oblíbená specialita     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The pork knee is often prepared not only as tasty jawl (boiled pork), but can be baked or prepared in any other way. The most popular are pork knees, although you can find lamb, veal knees and others. One part of traditional preparations salting knees and marinating in brine for up to 14 days. But in today's industrial production is usual 24 hours in salt and subsequently heat-treated by boiling, baking or grilling. For flavoring are used the selected combinations of garlic, peppercorns, bay leaf, thyme, rosemary, sweet pepper and other spices and vegetables. As a side dish could be prepared bread with mustard and horseradish, baked potato, potato dumplings, rice, furthermore various sauces such as pepper sauce, horseradish sauce, but also mushy peas. (en)
  • Z kolen je často připravován nejen chutný ovar, ale lze je péci nebo upravovat jakýmkoli jiným způsobem. Nejoblíbenější a nejrozšířenější jsou kolena vepřová, i když se můžeme na trhu setkat s koleny jehněčími, telecími a dalšími. Součástí tradiční přípravy je nasolení kolen a lákování až 14 dní, v dnešní industriální výrobě jeden den v soli a následně tepelné opracování vařením, pečení, případně grilování. Pro ochucení se používají vybrané kombinace česneku, pepře, bobkového listu, tymiánu, rozmarýnu, papriky a dalších koření, pochutin a zeleniny. Jako přílohu lze připravit chléb s hořčicí a křenem, pečený brambor, bramborové knedlíky, rýži, dále potom různé omáčky jako pepřová, křenová, ale také hrachovou kaši.
  • Z kolen je často připravován nejen chutný ovar, ale lze je péci nebo upravovat jakýmkoli jiným způsobem. Nejoblíbenější a nejrozšířenější jsou kolena vepřová, i když se můžeme na trhu setkat s koleny jehněčími, telecími a dalšími. Součástí tradiční přípravy je nasolení kolen a lákování až 14 dní, v dnešní industriální výrobě jeden den v soli a následně tepelné opracování vařením, pečení, případně grilování. Pro ochucení se používají vybrané kombinace česneku, pepře, bobkového listu, tymiánu, rozmarýnu, papriky a dalších koření, pochutin a zeleniny. Jako přílohu lze připravit chléb s hořčicí a křenem, pečený brambor, bramborové knedlíky, rýži, dále potom různé omáčky jako pepřová, křenová, ale také hrachovou kaši. (cs)
Title
  • Koleno - oblíbená specialita
  • Koleno - oblíbená specialita (cs)
  • Pork knee - popular specialities (en)
skos:prefLabel
  • Koleno - oblíbená specialita
  • Koleno - oblíbená specialita (cs)
  • Pork knee - popular specialities (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43873150!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 24471
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43873150
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • front and hind knee; baking; cooking; crushed green pepper; Kulmbacher Pfefferhaxe (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B23D8BAACE5D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jandásek, Josef
  • Ovísková, Veronika
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software