About: Spices and other additives for the production of cooked meat product     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cooked meat products belong to oldest meat products. They were prepared mostly in wintertime. Lots of consumers really looked forward them. Headcheese, liversausages, blood sausages andjellies are made mostly from pork heads, skin, bacon, knee, foot, bouillon, blood and other raw materials. Products are suitable seasoned by various spices by the regional habits (black pepper, marjoram, onion, garlic, cumin (caraway), allspice, clove, cardamom, ginger). Into blood sausages andliversausages are for consistence betterment and fat binding added groats, white bread, buckwheat and rice. Liver products and aspics excel especially in the West Europe by their variety, pleasant for customer's eyesight and taste. (en)
  • Vařené masné výrobky patří k nejstarším masným výrobkům. Připravovaly se dříve především v zimním období a řada konzumentů se na ně vždy těšila. Tlačenka, jaternice, jelita a huspeniny se vyrábí především z vepřových hlav, kůží, boků, kolen a nožiček, drobů, vývaru, krve a dalších surovin. Výrobky jsou vhodně kořeněné různým kořením dle regionálních zvyklostí (pepř, majoránka, cibule, česnek, kmín, nové koření, hřebíček, kardamom, zázvor, skořice, muškátový květ). Do jelit a jaternic se pro zlepšení konzistence a vyvázání tuku přidávají kroupy, žemle, pohanka a rýže. Játrové výrobky a aspiky vynikají především v západní Evropě velkou rozmanitostí, lahodící oku a chuti zákazníka. Především do paštik se často používají pro zpestření různé ořechy, mandle, pistácie, pro zlepšení chuti smetana, mléko a med, pro zvýšení svěžesti citron či pomerančová kůra, dále potom houby, jablka a hrušky, případně různé destiláty jako koňak, kalvádos, meruňkovice.
  • Vařené masné výrobky patří k nejstarším masným výrobkům. Připravovaly se dříve především v zimním období a řada konzumentů se na ně vždy těšila. Tlačenka, jaternice, jelita a huspeniny se vyrábí především z vepřových hlav, kůží, boků, kolen a nožiček, drobů, vývaru, krve a dalších surovin. Výrobky jsou vhodně kořeněné různým kořením dle regionálních zvyklostí (pepř, majoránka, cibule, česnek, kmín, nové koření, hřebíček, kardamom, zázvor, skořice, muškátový květ). Do jelit a jaternic se pro zlepšení konzistence a vyvázání tuku přidávají kroupy, žemle, pohanka a rýže. Játrové výrobky a aspiky vynikají především v západní Evropě velkou rozmanitostí, lahodící oku a chuti zákazníka. Především do paštik se často používají pro zpestření různé ořechy, mandle, pistácie, pro zlepšení chuti smetana, mléko a med, pro zvýšení svěžesti citron či pomerančová kůra, dále potom houby, jablka a hrušky, případně různé destiláty jako koňak, kalvádos, meruňkovice. (cs)
Title
  • Spices and other additives for the production of cooked meat product (en)
  • Koření pro výrobu vařených masných výrobků
  • Koření pro výrobu vařených masných výrobků (cs)
skos:prefLabel
  • Spices and other additives for the production of cooked meat product (en)
  • Koření pro výrobu vařených masných výrobků
  • Koření pro výrobu vařených masných výrobků (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43873137!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 25042
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43873137
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pimento; marjoram; onion; pepper; jellies; liver pâte (sausage); bloodsausage (puding); headcheese (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C25E51F79FDD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jandásek, Josef
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software