Description
| - Cooked meat products belong to oldest meat products. They were prepared mostly in wintertime. Lots of consumers really looked forward them. Headcheese, liversausages, blood sausages andjellies are made mostly from pork heads, skin, bacon, knee, foot, bouillon, blood and other raw materials. Products are suitable seasoned by various spices by the regional habits (black pepper, marjoram, onion, garlic, cumin (caraway), allspice, clove, cardamom, ginger). Into blood sausages andliversausages are for consistence betterment and fat binding added groats, white bread, buckwheat and rice. Liver products and aspics excel especially in the West Europe by their variety, pleasant for customer's eyesight and taste. (en)
- Vařené masné výrobky patří k nejstarším masným výrobkům. Připravovaly se dříve především v zimním období a řada konzumentů se na ně vždy těšila. Tlačenka, jaternice, jelita a huspeniny se vyrábí především z vepřových hlav, kůží, boků, kolen a nožiček, drobů, vývaru, krve a dalších surovin. Výrobky jsou vhodně kořeněné různým kořením dle regionálních zvyklostí (pepř, majoránka, cibule, česnek, kmín, nové koření, hřebíček, kardamom, zázvor, skořice, muškátový květ). Do jelit a jaternic se pro zlepšení konzistence a vyvázání tuku přidávají kroupy, žemle, pohanka a rýže. Játrové výrobky a aspiky vynikají především v západní Evropě velkou rozmanitostí, lahodící oku a chuti zákazníka. Především do paštik se často používají pro zpestření různé ořechy, mandle, pistácie, pro zlepšení chuti smetana, mléko a med, pro zvýšení svěžesti citron či pomerančová kůra, dále potom houby, jablka a hrušky, případně různé destiláty jako koňak, kalvádos, meruňkovice.
- Vařené masné výrobky patří k nejstarším masným výrobkům. Připravovaly se dříve především v zimním období a řada konzumentů se na ně vždy těšila. Tlačenka, jaternice, jelita a huspeniny se vyrábí především z vepřových hlav, kůží, boků, kolen a nožiček, drobů, vývaru, krve a dalších surovin. Výrobky jsou vhodně kořeněné různým kořením dle regionálních zvyklostí (pepř, majoránka, cibule, česnek, kmín, nové koření, hřebíček, kardamom, zázvor, skořice, muškátový květ). Do jelit a jaternic se pro zlepšení konzistence a vyvázání tuku přidávají kroupy, žemle, pohanka a rýže. Játrové výrobky a aspiky vynikají především v západní Evropě velkou rozmanitostí, lahodící oku a chuti zákazníka. Především do paštik se často používají pro zpestření různé ořechy, mandle, pistácie, pro zlepšení chuti smetana, mléko a med, pro zvýšení svěžesti citron či pomerančová kůra, dále potom houby, jablka a hrušky, případně různé destiláty jako koňak, kalvádos, meruňkovice. (cs)
|