About: Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The main aim of our work was to analyze chemical and sensory properties in selected slaughtered parts of crocodile meat. The meat obtained from Nile crocodile (Crocodylus niloticus), bred in the Czech Republic, was used as material for the research. The meat samples consisted of the following parts: shoulder, hind leg, rib eye steak and back (spinal part). Our research included the determination of protein content (219,15+-10,52 g.kg-1), fat content (27,58+-36,25 g.kg-1), dry matter content (266,37+-34,69 g.kg-1), ash content (10,63+-0,45 g.kg-1) and energy level (4899+-1312 kJ/kg) in the samples of crocodile meat. (en)
  • Cílem námi provedených analýz bylo stanovit chemické a senzorické parametry u vybraných jatečných partií krokodýlího masa. Do pokusu bylo zapojeno maso ze dvou krokodýlů nilských (Crocodylus niloticus), kteří jsou chováni na území České republiky. Jednotlivé sledované jatečné partie byly plec, kýta, ribeye steak, hřbet filet. U jednotlivých jatečných partií byl stanovován obsah bílkovin (219,15+-10,52 g.kg-1), obsah tuku (27,58+-36,25 g.kg-1), obsah sušiny (266,37+-34,69 g.kg-1), obsah popela (10,63+-0,45 g.kg-1) a energetická hodnota (4899+-1312 kJ/kg).
  • Cílem námi provedených analýz bylo stanovit chemické a senzorické parametry u vybraných jatečných partií krokodýlího masa. Do pokusu bylo zapojeno maso ze dvou krokodýlů nilských (Crocodylus niloticus), kteří jsou chováni na území České republiky. Jednotlivé sledované jatečné partie byly plec, kýta, ribeye steak, hřbet filet. U jednotlivých jatečných partií byl stanovován obsah bílkovin (219,15+-10,52 g.kg-1), obsah tuku (27,58+-36,25 g.kg-1), obsah sušiny (266,37+-34,69 g.kg-1), obsah popela (10,63+-0,45 g.kg-1) a energetická hodnota (4899+-1312 kJ/kg). (cs)
Title
  • Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu
  • Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu (cs)
  • Selected quality parameters chracterization of crocodile meat produced in Czech Republic (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu
  • Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu (cs)
  • Selected quality parameters chracterization of crocodile meat produced in Czech Republic (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43873025!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 19580
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43873025
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fat; proteins; chemical composition; sensory properties; meat; crocodile (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A3834AF9C3DC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Tesařová, Simona
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-944-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software