About: VFU VETSENSE - software for sensory analysisof food     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Senzorická analýza je poměrně mladý vědecký obor a prochází neustálým vývojem, který je v přímé návaznosti na rozvoj ostatních vědních oborů a především moderních technologií. S tím souvisí také zavádění a vybavování laboratoří pro senzorickou analýzu výpočetní technikou a vývojem cíleného software pro sběr dat a následné vyhodnocení a interpretaci výsledků senzorického hodnocení. Aplikace těchto technologií výrazně usnadňují a urychlují výzkumným pracovníkům jejich práci a mohou se podle množství provedených hodnocení promítnout i do ekonomických úspor. Díky Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost bylo zrealizováno osazení hodnotitelských míst v laboratořích senzorické analýzy Ústavu hygieny a technologie masa VFU Brno počítačovými jednotkami. V přímé návaznosti je pak vědecko-výzkumnými pracovníky vyvíjen také software VFU VETSENSE, který představuje unikátní produkt v rámci oboru aplikovaná senzorická analýza.
  • Senzorická analýza je poměrně mladý vědecký obor a prochází neustálým vývojem, který je v přímé návaznosti na rozvoj ostatních vědních oborů a především moderních technologií. S tím souvisí také zavádění a vybavování laboratoří pro senzorickou analýzu výpočetní technikou a vývojem cíleného software pro sběr dat a následné vyhodnocení a interpretaci výsledků senzorického hodnocení. Aplikace těchto technologií výrazně usnadňují a urychlují výzkumným pracovníkům jejich práci a mohou se podle množství provedených hodnocení promítnout i do ekonomických úspor. Díky Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost bylo zrealizováno osazení hodnotitelských míst v laboratořích senzorické analýzy Ústavu hygieny a technologie masa VFU Brno počítačovými jednotkami. V přímé návaznosti je pak vědecko-výzkumnými pracovníky vyvíjen také software VFU VETSENSE, který představuje unikátní produkt v rámci oboru aplikovaná senzorická analýza. (cs)
  • Sensory analysis is a relatively new scientific discipline that's constantly developing, following the progress in the other fields of science and modern technologies. With this progress laboratories for sensory analysis get equipped with computer technology and specialized software is under development for data collection, analysis and interpretation of results. Application of these technologies facilitates and quickens up the necessary work and can bring economical benefits, too. Thanks to the Education for Competitiveness Operational Programme, the sensory testing area of the specialized laboratory at the Department of Meat Hygiene and Technology VFU Brno was equipped with computers. Our researchers also participate substantially at VFU VETSENSE software development, which represents a unique product in the domain of applied sensory analysis. (en)
Title
  • VFU VETSENSE - software for sensory analysisof food (en)
  • VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin
  • VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin (cs)
skos:prefLabel
  • VFU VETSENSE - software for sensory analysisof food (en)
  • VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin
  • VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43873023!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • O
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 53321
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43873023
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • data processing; sensory methods; software; sensory evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FA369CCF15DF]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bořilová, Gabriela
  • Ježek, František
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software