About: Identification of Food Carrageenans Using Microscopic Methods     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V této práci byly analyzovány tři druhy potravinářských karagenanů (kappa-kappa, lambda-lambda, ióta-iota) pomocí světelné a elektronové mikroskopie. Jednotlivé druhy karagenanů byly analyzované ve formě sypkého prášku. Vzorky určené k analýze ve světelném mikroskopu byly obarveny barvivy Lugol-Calleja, Taulidinová modř, PAS-Calleja. Na základě intenzity zbarvení a velikosti obarvené plochy jednotlivých fragmentů karagenanů bylo vyhodnoceno barvení PAS-Clleja jako nejvhodnější k detekci kappa-, lambda-, ióta-karagenanu. Obrázky ze skenovacího elektronového mikroskopu poukazují na morfologické rozdíly ve struktuře mezi ióta-karagenany a kappa-, lambda-karagenany.
  • V této práci byly analyzovány tři druhy potravinářských karagenanů (kappa-kappa, lambda-lambda, ióta-iota) pomocí světelné a elektronové mikroskopie. Jednotlivé druhy karagenanů byly analyzované ve formě sypkého prášku. Vzorky určené k analýze ve světelném mikroskopu byly obarveny barvivy Lugol-Calleja, Taulidinová modř, PAS-Calleja. Na základě intenzity zbarvení a velikosti obarvené plochy jednotlivých fragmentů karagenanů bylo vyhodnoceno barvení PAS-Clleja jako nejvhodnější k detekci kappa-, lambda-, ióta-karagenanu. Obrázky ze skenovacího elektronového mikroskopu poukazují na morfologické rozdíly ve struktuře mezi ióta-karagenany a kappa-, lambda-karagenany. (cs)
  • In this research three types of food carrageenans (kappa-kappa, lambda lambda-, ióta-iota) were analyzed using light and electron microscopy. Individual types of carrageenans were analyzed in the form of loose powder. Samples of carrageenans for light microscopy were stained by Lugol-Calleja, Toluidine blue and PAS-Calleja. Based on the intensity of the color and size of stained areas of individual fragments of carrageenans PAS-Calleja were evaluated like the most suitable to detect kappa-, lambda-, ióta-carrageenan. Images obtained from the scanning electron microscope indicate the morphological differences in the structure between ióta-carrageenans and kappa-, lambda-carrageenans. (en)
Title
  • Identification of Food Carrageenans Using Microscopic Methods (en)
  • Identifikace potravinářských karagenanů pomocí mikroskopických metod
  • Identifikace potravinářských karagenanů pomocí mikroskopických metod (cs)
skos:prefLabel
  • Identification of Food Carrageenans Using Microscopic Methods (en)
  • Identifikace potravinářských karagenanů pomocí mikroskopických metod
  • Identifikace potravinářských karagenanů pomocí mikroskopických metod (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43873007!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 20354
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43873007
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • SEM; additives; structure; electron microscopy; Staining (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [04AB37C017E4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Tremlová, Bohuslava
  • Jandásek, Josef
  • Bednářová, Martina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-729-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 38 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software