About: QDS a HPP - nové technologie při produkci masných výrobků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • QDS (quick dry slice) Process(R) has been developed in Spain to shorten the production period for dry fermented sausages. In the last three years the QDS technology has been applied in several countries in the USA and Europe. The QDS Process(R) can reduce the production costs and the similar results were obtained in the experiments in the traditional and QDS processes performed in Spain and the Czech Republic as well. HPP (high pressure processing) helps to reduce the bacteria inside the product and this technology can be used to prolong shelf life of meat products. The 600 MPa of the hydrostatic pressure is the most common value used in meat processing today for the period 3 - 8 minutes. (en)
  • Proces QDS (quick, dry, slice) byl vyvinutý ve Španělsku ke zkrácení doby výroby trvanlivých fermentovaných salámů. Během uplynulých tří let byla technologie QDS instalována v několika zemích v USA a Evropě. Proces QDS dokáže snížit výrobní náklady a v experimentech s tradiční technologií i QDS provedených ve Španělsku a České republice byly získány podobné výsledky. Vysokotlaká pasterace (HPP) pomáhá snížit bakteriální kontaminace ve výrobku a tato technologie může být použita k prodloužení údržnosti výrobků. Tlak 600 MPa je nejčastější hodnota pro ošetření masných výrobků po dobu 3 - 8 min.
  • Proces QDS (quick, dry, slice) byl vyvinutý ve Španělsku ke zkrácení doby výroby trvanlivých fermentovaných salámů. Během uplynulých tří let byla technologie QDS instalována v několika zemích v USA a Evropě. Proces QDS dokáže snížit výrobní náklady a v experimentech s tradiční technologií i QDS provedených ve Španělsku a České republice byly získány podobné výsledky. Vysokotlaká pasterace (HPP) pomáhá snížit bakteriální kontaminace ve výrobku a tato technologie může být použita k prodloužení údržnosti výrobků. Tlak 600 MPa je nejčastější hodnota pro ošetření masných výrobků po dobu 3 - 8 min. (cs)
Title
  • QDS a HPP - nové technologie při produkci masných výrobků
  • QDS a HPP - nové technologie při produkci masných výrobků (cs)
  • QDS and HPP - new procedures in the meat processing (en)
skos:prefLabel
  • QDS a HPP - nové technologie při produkci masných výrobků
  • QDS a HPP - nové technologie při produkci masných výrobků (cs)
  • QDS and HPP - new procedures in the meat processing (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43872926!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 40978
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43872926
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • quick dry slice; meat products; hydrostatic pressure; high pressure processing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D54940817A9A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Hygiena alimentorum XXXV.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kameník, Josef
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-401-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software