About: Detection of psycrotrophic lactobacilli and occurrence of Lactobacillus curvatus and Lactobacillus sakei in the samples of pork meat and cooked ham     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této studie byla detekce psychrotrofních laktobacilů, sledování výskytu Lactobacillus curvatus a Lactobacillus sakei v syrovém vepřovém mase a vepřové šunce, a dále porovnat výsledky identifikace bakterií metodami hmotnostní spektrometrie MALDI-TOF s rodově a druhově specifickou polymerázovou řetězovou reakcí (PCR). Vzorky (n = 23) pocházely od jednoho producenta v České republice. Kataláza a oxidáza negativní izoláty vykultivované na MRS agaru byly identifikovány metodami MALDI-TOF MS a rodově a druhově specifickou PCR. Laktobacily byly detekovány u všech analyzovaných vzorků. Ze 120 suspektních izolátů bylo oběma metodami potvrzeno jako Lactobacillus spp. 40 kmenů (33 %). Výsledky druhové identifikace byly oběma metodami shodné. Lactobacillus curvatus byl detekován v 1 vzorku syrového vepřového masa (4 %) a v 6 vzorcích vepřové šunky (26 %). Lactobacillus sakei byl detekován v 6 vzorcích syrového vepřového masa (26 %) a v 13 vzorcích vepřové šunky (57 %).
  • Cílem této studie byla detekce psychrotrofních laktobacilů, sledování výskytu Lactobacillus curvatus a Lactobacillus sakei v syrovém vepřovém mase a vepřové šunce, a dále porovnat výsledky identifikace bakterií metodami hmotnostní spektrometrie MALDI-TOF s rodově a druhově specifickou polymerázovou řetězovou reakcí (PCR). Vzorky (n = 23) pocházely od jednoho producenta v České republice. Kataláza a oxidáza negativní izoláty vykultivované na MRS agaru byly identifikovány metodami MALDI-TOF MS a rodově a druhově specifickou PCR. Laktobacily byly detekovány u všech analyzovaných vzorků. Ze 120 suspektních izolátů bylo oběma metodami potvrzeno jako Lactobacillus spp. 40 kmenů (33 %). Výsledky druhové identifikace byly oběma metodami shodné. Lactobacillus curvatus byl detekován v 1 vzorku syrového vepřového masa (4 %) a v 6 vzorcích vepřové šunky (26 %). Lactobacillus sakei byl detekován v 6 vzorcích syrového vepřového masa (26 %) a v 13 vzorcích vepřové šunky (57 %). (cs)
  • The aim of this study was to the detection of psychrotrophic lactobacilli, monitoring the occurrence Lactobacillus curvatus and Lactobacillus sakei in raw pork meat and slices of pork ham, and further to compare results of identification by mass spectrometry MALDI-TOF with genus- and species-specific polymerase chain reaction (PCR). The 23 analyzed samples of pork meat and ham were collected from one producer in the Czech Republic. Catalase and oxidase negative isolates cultivated on MRS agar were identified by MALDI-TOF MS and then by using PCR method. Lactobacilli were detected in all analyzed samples. From 120 presumptive isolates were confirmed by both methods as Lactobacillus spp. 40 strain (33 %). Lactobacillus curvatus was identified in one sample of raw pork meat (4 %) and in 6 samples of slices of pork ham (26%). Lactobacillus sakei was identified in 6 samples of raw pork meat (26 %) and in 13 samples of slices of pork ham (57 %). (en)
Title
  • Detection of psycrotrophic lactobacilli and occurrence of Lactobacillus curvatus and Lactobacillus sakei in the samples of pork meat and cooked ham (en)
  • Detekce psychrotrofních laktobacilů a výskyt Lactobacillus curvatus a Lactobacillus sakei ve vzorcích vepřového masa a šunky
  • Detekce psychrotrofních laktobacilů a výskyt Lactobacillus curvatus a Lactobacillus sakei ve vzorcích vepřového masa a šunky (cs)
skos:prefLabel
  • Detection of psycrotrophic lactobacilli and occurrence of Lactobacillus curvatus and Lactobacillus sakei in the samples of pork meat and cooked ham (en)
  • Detekce psychrotrofních laktobacilů a výskyt Lactobacillus curvatus a Lactobacillus sakei ve vzorcích vepřového masa a šunky
  • Detekce psychrotrofních laktobacilů a výskyt Lactobacillus curvatus a Lactobacillus sakei ve vzorcích vepřového masa a šunky (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43872910!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 10673
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43872910
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • PCR; MALDI-TOF MS; Lactobacillus spp.; meat products (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6C9516D7F130]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zdráhal, Zbyněk
  • Šedo, Ondrej
  • Karpíšková, Renata
  • Kameník, Josef
  • Dušková, Marta
  • Lačanin, Ines
  • Chlumský, Ondrej
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software