Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tepelné ošetření mléka je zásadní technologickou operací zajišťující bezpečnost této potraviny. Spotřebitelé jsou v souladu s legislativními požadavky při nákupu syrového mléka v mléčných automatech či přímo na farmách upozorňováni, že musí mléko před použitím převařit. Studie se zabývala porovnáním účinnost různých úrovní tepelného ošetření syrového mléka v domácnostech spotřebitelů s ohledem na devitalizaci vybraných patogenních mikroorganismů. Výsledky studie ukázaly, že převařené mléko skladované v čistých nádobách, při vhodné teplotě (4 °C) a po doporučenou dobu (3 dny), je pro konzumenty bezpečné.
- Tepelné ošetření mléka je zásadní technologickou operací zajišťující bezpečnost této potraviny. Spotřebitelé jsou v souladu s legislativními požadavky při nákupu syrového mléka v mléčných automatech či přímo na farmách upozorňováni, že musí mléko před použitím převařit. Studie se zabývala porovnáním účinnost různých úrovní tepelného ošetření syrového mléka v domácnostech spotřebitelů s ohledem na devitalizaci vybraných patogenních mikroorganismů. Výsledky studie ukázaly, že převařené mléko skladované v čistých nádobách, při vhodné teplotě (4 °C) a po doporučenou dobu (3 dny), je pro konzumenty bezpečné. (cs)
- Heat treatment of milk is essentially a technological operation to ensure food safety. When buying raw milk in dairy vending machines or on-farm consumers are reminded, in compliance with legal requirements, that they must boil milk before use. The aim of our study was to assess the effectiveness of different levels of heat treatment on raw milk in consumer households with regard to devitalization of selected pathogens. Study results determined that milk after heating stored in clean containers at an appropriate temperature (4 °C) for a recommended period of time (up to three days), is safe for the consumers. (en)
|
Title
| - Is Consuming Raw Milk a Health Risk? (en)
- Je konzumace syrového mléka skutečným rizikem?
- Je konzumace syrového mléka skutečným rizikem? (cs)
|
skos:prefLabel
| - Is Consuming Raw Milk a Health Risk? (en)
- Je konzumace syrového mléka skutečným rizikem?
- Je konzumace syrového mléka skutečným rizikem? (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/14:43872899!RIV15-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/14:43872899
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pathogen; heat treatment; raw milk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Janštová, Bohumíra
- Necidová, Lenka
- Bursová, Šárka
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |