About: Bratwurst - grill sausage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tak jako se v českých a slovenských zemích neobejde žádná kulturní a jiná akce bez klobásy, tak je naprosto nemyslitelné, aby v německy hovořících zemích (převážně Německu) chyběl Bratwurst. Variant brátwurstů - klobás bychom našli na trhu asi tolik jako variant klobás. Odlišují se nejenom oblastně, ale i mezi jednotlivými vesnicemi a často i v rámci jedné vesnice či města mezi jednotlivými výrobci, převážně tradičními řezníky. Pro občana střední Evropy jsou brátwursty nezvyklé především tím, že nemají klasickou červenou barvu, ale jsou šedé, což je způsobeno použitím kuchyňské soli namísto dusitanové solící směsi. Vyrábějí se buď jako hrubozrnné, jemně mělněné anebo hrubozrnné se spojkou. V tomto článku budete více seznámeni se zvláštnostmi, zásadami produkce a druhy tohoto masného výrobku. V závěru vám budou představeny výsledky senzorického hodnocení vybraných výrobků.
  • Tak jako se v českých a slovenských zemích neobejde žádná kulturní a jiná akce bez klobásy, tak je naprosto nemyslitelné, aby v německy hovořících zemích (převážně Německu) chyběl Bratwurst. Variant brátwurstů - klobás bychom našli na trhu asi tolik jako variant klobás. Odlišují se nejenom oblastně, ale i mezi jednotlivými vesnicemi a často i v rámci jedné vesnice či města mezi jednotlivými výrobci, převážně tradičními řezníky. Pro občana střední Evropy jsou brátwursty nezvyklé především tím, že nemají klasickou červenou barvu, ale jsou šedé, což je způsobeno použitím kuchyňské soli namísto dusitanové solící směsi. Vyrábějí se buď jako hrubozrnné, jemně mělněné anebo hrubozrnné se spojkou. V tomto článku budete více seznámeni se zvláštnostmi, zásadami produkce a druhy tohoto masného výrobku. V závěru vám budou představeny výsledky senzorického hodnocení vybraných výrobků. (cs)
  • Bratwursts belong the most favorite meat production in Germany, without its can't do any event. Individual types differ not only in regionally, but also between villages and often within the same village or town between producers. Bratwursts haven't the classic red color, but they are grey. This color is caused by the use of salt instead of nitrite salt mixtures. They are produced either as coarse-grained, fine-grained or coarse-grained with binder. They are sold as raw or cooked in water (steam). The results of sensory evaluation of bratwurts performed by the Faculty of Veterinary Hygiene and Ecology at the University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno show, that products of this type may be positively sensed by so our consumers. (en)
Title
  • Bratwurst - grill sausage (en)
  • Bratwurst - klobása k opékání
  • Bratwurst - klobása k opékání (cs)
skos:prefLabel
  • Bratwurst - grill sausage (en)
  • Bratwurst - klobása k opékání
  • Bratwurst - klobása k opékání (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872401!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 63830
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872401
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • table salt; marjoram; Thuringia sausage; Nuremberg bratwurst; fine-grained; coarse-graine; cooked; raw (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0EE396447FDD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jandásek, Josef
  • Ošťádalová, Martina
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software