About: Hodnocení senzorických vlastností vyzrálého hovězího masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sensory properties of selected beef cuts (strip loin, rib-eye-steak and flank steak) were evaluated during aging (30 and 60 days). Shear force measurement according to Warner-Bratzler protocol revealed that aging leads to more tender meat; however, not all the beef cuts were affected to the same extent. Samples of cooked meat showed during the experiment greater changes than samples of raw meat. (en)
  • Byly hodnoceny vybrané části hovězího masa a to nízký roštěnec, vysoký roštěnec a hovězí bok a porovnány jejich senzorické vlastnosti v průběhu zrání (30 a 60 dnů). Měřením maximální střižné síly dle Warner-Bratzlera bylo zjištěno, že v průběhu zrání masa došlo k jeho změknutí, které nebylo u všech výsekových částí stejně výrazné. Vzorky měřené po tepelné úpravě vykazovalxy v průběhu experimentu větší změny než maso měřené v syrovém stavu.
  • Byly hodnoceny vybrané části hovězího masa a to nízký roštěnec, vysoký roštěnec a hovězí bok a porovnány jejich senzorické vlastnosti v průběhu zrání (30 a 60 dnů). Měřením maximální střižné síly dle Warner-Bratzlera bylo zjištěno, že v průběhu zrání masa došlo k jeho změknutí, které nebylo u všech výsekových částí stejně výrazné. Vzorky měřené po tepelné úpravě vykazovalxy v průběhu experimentu větší změny než maso měřené v syrovém stavu. (cs)
Title
  • Hodnocení senzorických vlastností vyzrálého hovězího masa
  • Hodnocení senzorických vlastností vyzrálého hovězího masa (cs)
  • Sensory evaluation of aged beef (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení senzorických vlastností vyzrálého hovězího masa
  • Hodnocení senzorických vlastností vyzrálého hovězího masa (cs)
  • Sensory evaluation of aged beef (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872377!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 77823
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872377
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • texture; meat colour; juiciness; tenderness; wet aging; dry aging (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8D19EBC658A0]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ježek, František
  • Steinhauserová, Iva
  • Nečada, Václav
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software