Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cooked sausages Gothajský salám is one of the major cooked meat products. Czech legislation requires qualitative parameters for this product: maximum content of fat (40 %) and minimum proportion of meat (40 %). This study shows results of physical-chemical, instrumental and sensory analysis of 20 samples of Gothajský salám of four producers. There was no violation of the legislative requirements in any sample. Fat content was found between 20.2 to 30.4 %. Lowest proportion of meat calculated was 51.1 %. Compared to standard from 1977 there was an increase in the proportion of water. (en)
- Gothajský salám patří mezi významné masné výrobky ze skupiny tepelně opracovaných produktů (měkké salámy). Vybrané kvalitativní ukazatele pro tento produkt vymezuje česká legislativa. Patří mezi ně maximální obsah tuku (40 %) a minimální podíl masa (40 %). Předkládaná studie popisuje výsledky fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy 20 vzorků Gothajského salámu od 4 různých výrobců. V žádném případě nedošlo k překročení limitů maximálního obsahu tuku (průměrné hodnoty u zpracovatelů se pohybovaly mezi 20,2 až 30,4 %). Nejnižší podíl masa stanovený výpočtem dosáhl 51,1 %. V porovnání s normou z r. 1977 došlo u Gothajského salámu ke zvýšení podílu vody.
- Gothajský salám patří mezi významné masné výrobky ze skupiny tepelně opracovaných produktů (měkké salámy). Vybrané kvalitativní ukazatele pro tento produkt vymezuje česká legislativa. Patří mezi ně maximální obsah tuku (40 %) a minimální podíl masa (40 %). Předkládaná studie popisuje výsledky fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy 20 vzorků Gothajského salámu od 4 různých výrobců. V žádném případě nedošlo k překročení limitů maximálního obsahu tuku (průměrné hodnoty u zpracovatelů se pohybovaly mezi 20,2 až 30,4 %). Nejnižší podíl masa stanovený výpočtem dosáhl 51,1 %. V porovnání s normou z r. 1977 došlo u Gothajského salámu ke zvýšení podílu vody. (cs)
|
Title
| - Cooked sausage %22Gothaj%22 (en)
- Gothajský salám
- Gothajský salám (cs)
|
skos:prefLabel
| - Cooked sausage %22Gothaj%22 (en)
- Gothajský salám
- Gothajský salám (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872375!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872375
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensory analysis; instrumental analysis; proportion of meat; fat content; water content (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Pavlík, Zdeněk
- Kameník, Josef
- Steinhauserová, Iva
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |