About: Methods of the evaluation of the meat products quality in the Czech retail     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Aim of this text is to describe physical-chemical, instrumental and sensory analysis of meat products samples from Czech distribution network. Samples were taken during period from October to December 2011 from four different producers five times. Parameters monitored were content of fat, dry matter, proteins, collagen, salt, nitrite, malondialdehyde (TBA), water activity, pH value, instrumental analysis of texture (texture profile analysis, Warner-Bratzler test), instrumental analysis of color (CIEL*a*b*) and sensory analysis. (en)
  • Cílem článku je popis fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy vzorků masných výrobků odebraných z tržní sítě v České republice. Vzorky byly odebírány v průběhu října - prosince 2011 od čtyř výrobců. Od každého zpracovatele bylo provedeno 5 odběrů. Sledovanými parametry byly obsah tuku, sušiny, bílkovin, kolagenu, soli, dusitanů, malondialdehydu (TBA), aktivita vody, hodnota pH, instrumentálně hodnocená textura (Analýza texturního profilu, Warner-Bratzlerův test), instrumentálně hodnocená barva (CIEL*a*b*) a senzorická analýza.
  • Cílem článku je popis fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy vzorků masných výrobků odebraných z tržní sítě v České republice. Vzorky byly odebírány v průběhu října - prosince 2011 od čtyř výrobců. Od každého zpracovatele bylo provedeno 5 odběrů. Sledovanými parametry byly obsah tuku, sušiny, bílkovin, kolagenu, soli, dusitanů, malondialdehydu (TBA), aktivita vody, hodnota pH, instrumentálně hodnocená textura (Analýza texturního profilu, Warner-Bratzlerův test), instrumentálně hodnocená barva (CIEL*a*b*) a senzorická analýza. (cs)
Title
  • Methods of the evaluation of the meat products quality in the Czech retail (en)
  • Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě
  • Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě (cs)
skos:prefLabel
  • Methods of the evaluation of the meat products quality in the Czech retail (en)
  • Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě
  • Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872374!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 87747
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872374
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensory analysis; instrumental analysis; physical-chemical analysis; sample preparation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EAF261150B83]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
  • Steinhauserová, Iva
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software