Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Aim of this text is to describe physical-chemical, instrumental and sensory analysis of meat products samples from Czech distribution network. Samples were taken during period from October to December 2011 from four different producers five times. Parameters monitored were content of fat, dry matter, proteins, collagen, salt, nitrite, malondialdehyde (TBA), water activity, pH value, instrumental analysis of texture (texture profile analysis, Warner-Bratzler test), instrumental analysis of color (CIEL*a*b*) and sensory analysis. (en)
- Cílem článku je popis fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy vzorků masných výrobků odebraných z tržní sítě v České republice. Vzorky byly odebírány v průběhu října - prosince 2011 od čtyř výrobců. Od každého zpracovatele bylo provedeno 5 odběrů. Sledovanými parametry byly obsah tuku, sušiny, bílkovin, kolagenu, soli, dusitanů, malondialdehydu (TBA), aktivita vody, hodnota pH, instrumentálně hodnocená textura (Analýza texturního profilu, Warner-Bratzlerův test), instrumentálně hodnocená barva (CIEL*a*b*) a senzorická analýza.
- Cílem článku je popis fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy vzorků masných výrobků odebraných z tržní sítě v České republice. Vzorky byly odebírány v průběhu října - prosince 2011 od čtyř výrobců. Od každého zpracovatele bylo provedeno 5 odběrů. Sledovanými parametry byly obsah tuku, sušiny, bílkovin, kolagenu, soli, dusitanů, malondialdehydu (TBA), aktivita vody, hodnota pH, instrumentálně hodnocená textura (Analýza texturního profilu, Warner-Bratzlerův test), instrumentálně hodnocená barva (CIEL*a*b*) a senzorická analýza. (cs)
|
Title
| - Methods of the evaluation of the meat products quality in the Czech retail (en)
- Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě
- Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě (cs)
|
skos:prefLabel
| - Methods of the evaluation of the meat products quality in the Czech retail (en)
- Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě
- Metodika hodnocení kvality vybraných masných výrobků z tržní sítě (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872374!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872374
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensory analysis; instrumental analysis; physical-chemical analysis; sample preparation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Pavlík, Zdeněk
- Kameník, Josef
- Steinhauserová, Iva
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |