About: Selected chemical display on meat spoilage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The article deals with selected chemical displays of meat spoilage. The main components of meat are water, fat, protein, minerals and carbohydrates. These substances can be converted during storage to the substance deteriorating the quality of meat in both the action of microorganisms, temperature, enzymes and other factors. Lipids are oxidized and proteins are converted into amino acids, biogenic amines, ammonia, discoloration of meat and other sensory characteristics are changed. (en)
  • Článek se zabývá vybranými chemickými projevy kažení masa. Hlavními složkami masa jsou voda, tuk, bílkoviny, minerální látky a sacharidy. Tyto látky se mohou při skladování přeměnit na látky zhoršující kvalitu masa a to jak působením mikroorganizmů, teploty, enzymů a dalších faktorů. Dochází k oxidaci lipidů, bílkoviny se přeměňují na aminokyseliny, biogenní aminy, amoniak, dochází ke změně barvy masa a jeho dalších senzorických vlastností.
  • Článek se zabývá vybranými chemickými projevy kažení masa. Hlavními složkami masa jsou voda, tuk, bílkoviny, minerální látky a sacharidy. Tyto látky se mohou při skladování přeměnit na látky zhoršující kvalitu masa a to jak působením mikroorganizmů, teploty, enzymů a dalších faktorů. Dochází k oxidaci lipidů, bílkoviny se přeměňují na aminokyseliny, biogenní aminy, amoniak, dochází ke změně barvy masa a jeho dalších senzorických vlastností. (cs)
Title
  • Selected chemical display on meat spoilage (en)
  • Vybrané chemické projevy kažení masa
  • Vybrané chemické projevy kažení masa (cs)
skos:prefLabel
  • Selected chemical display on meat spoilage (en)
  • Vybrané chemické projevy kažení masa
  • Vybrané chemické projevy kažení masa (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872370!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 115232
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872370
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hem pigments; biogenic amines; ammonia; amino acids; lipids oxidation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [16F28078175C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software