About: Stanovení hrubé vlákniny u běžného pečiva dostupného v marketech České Republiky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this work was to determine the content of crude fiber in whole grain backery purchased at current market. It was analyse 10 samples of backery. Crude fiber was determined gravimetrically after combustion of the sample after previous acid and alkaline hydrolysis. Crude fiber consists of celulose, hemicelulose and lignin. Results showed that the content of crude fiber in backery from the market and labeled as whole grain is about 3%. It is value corresponding to the values of fiber in whole grain flours. (en)
  • Cílem práce bylo stanovit obsah hrubé vlákniny u celozrnného pečiva nakoupeného v běžné tržní síti. Bylo analyzováno celkem 10 vzorků pečiva. Hrubá vláknina byla stanovena vážkově spálením vzorku po předešlé kyselé a zásadité hydrolýze. Hrubá vláknina se skládá z celulosy, hemicelulosy a ligninu. Na základě výsledků bylo prokázáno, že obsah hrubé vlákniny u pečiva označeného jako celozrnné je kolem 3 %. Tato hodnota odpovídá obsahu vlákniny v celozrnných moukách.
  • Cílem práce bylo stanovit obsah hrubé vlákniny u celozrnného pečiva nakoupeného v běžné tržní síti. Bylo analyzováno celkem 10 vzorků pečiva. Hrubá vláknina byla stanovena vážkově spálením vzorku po předešlé kyselé a zásadité hydrolýze. Hrubá vláknina se skládá z celulosy, hemicelulosy a ligninu. Na základě výsledků bylo prokázáno, že obsah hrubé vlákniny u pečiva označeného jako celozrnné je kolem 3 %. Tato hodnota odpovídá obsahu vlákniny v celozrnných moukách. (cs)
Title
  • Stanovení hrubé vlákniny u běžného pečiva dostupného v marketech České Republiky
  • Stanovení hrubé vlákniny u běžného pečiva dostupného v marketech České Republiky (cs)
  • Determination of crude fiber in bakery products available in markets of Czech Republic (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení hrubé vlákniny u běžného pečiva dostupného v marketech České Republiky
  • Stanovení hrubé vlákniny u běžného pečiva dostupného v marketech České Republiky (cs)
  • Determination of crude fiber in bakery products available in markets of Czech Republic (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872351!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 107522
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872351
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hydrolysis; gravimetry; FiberBag; whole grain backery (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D290130A5D3C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pokorná, Jana
  • Tremlová, Bohuslava
  • Eliášová, Martina
  • Bartl, Pavel
  • Ošťádalová, Martina
  • Čáslavková, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-664-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 38 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software