Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl proveden rozbor vybraných fyzikálně-chemických parametrů, instrumentální analýza i senzorické hodnocení 20 vzorků Šunkového salámu od 4 různých dodavatelů. Obsah vody kolísal průměrně od 63 do 78 %. Průměrný obsah tuku se pohyboval od 4,5 % po 8,7 % a zdaleka nedosahoval limitu max. 20 % daný současnou legislativou. Byla prokázána záporná závislost mezi obsahem vody a podílem tuku v produktu. Analyzované výrobky dosahovaly podílu ČSB od 8,4 po 14,5 %. Průměrný obsah kolagenu se pohyboval od 0,8 po 1,3 %. Průměrná koncentrace NaCl v šunkovém salámu dosahovala 2,1 až 2,7 %. Existovala číselná kladná korelace mezi obsahem NaCl a podílem ČSB v produktech. Průměrné podíly masa u jednotlivých zpracovatelů kolísaly od 67 do 87 %.
- Byl proveden rozbor vybraných fyzikálně-chemických parametrů, instrumentální analýza i senzorické hodnocení 20 vzorků Šunkového salámu od 4 různých dodavatelů. Obsah vody kolísal průměrně od 63 do 78 %. Průměrný obsah tuku se pohyboval od 4,5 % po 8,7 % a zdaleka nedosahoval limitu max. 20 % daný současnou legislativou. Byla prokázána záporná závislost mezi obsahem vody a podílem tuku v produktu. Analyzované výrobky dosahovaly podílu ČSB od 8,4 po 14,5 %. Průměrný obsah kolagenu se pohyboval od 0,8 po 1,3 %. Průměrná koncentrace NaCl v šunkovém salámu dosahovala 2,1 až 2,7 %. Existovala číselná kladná korelace mezi obsahem NaCl a podílem ČSB v produktech. Průměrné podíly masa u jednotlivých zpracovatelů kolísaly od 67 do 87 %. (cs)
- Analysis of physical-chemical parameters, instrumental analysis and sensory evaluation was performed of 20 samples of ham sausage from four producers. Content of water varied between 63 and 78 %, content of fat between 4.5 and 8.7 % (far from maximum limit of 20 % required by legislation). The negative correlation was found in content of water and content of fat. Content of pure muscle proteins varied between 8.4 and 14.5 %, content of collagen between 0.8 and 1.3 %, content of salt between 2.1 and 2.7 % and portion of meat between 67 and 87 %. Positive correlation in content of salt and content of pure muscle proteins was found. (en)
|
Title
| - Cooked sausage %22Šunkový salám%22 (en)
- Šunkový salám
- Šunkový salám (cs)
|
skos:prefLabel
| - Cooked sausage %22Šunkový salám%22 (en)
- Šunkový salám
- Šunkový salám (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872342!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872342
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensory analysis; sodium chloride; pure muscle proteins; fat; water (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Pavlík, Zdeněk
- Kameník, Josef
- Steinhauserová, Iva
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |