About: Cooked sausage %22Junior%22     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • For sausage %22Junior%22 there is requirement of legislation on maximum content of fat and minimum portion of meat. Requirements were fulfil in both these parameters in samples from four producers. Content of meat protein varied between 8 and 11 %, content of water between 65.8 to 71.8. % and content of NaCl between 1.8 to 2.2. %, respectively. Statistically significant negative correlations were found in pH value and parameter a* (redness) and in content of fat and parameter a*. Statistically significant positive correlation was found in parameter b* (yellowness) and sensory properties. There were no correlations in physical-chemical parameters and sensory properties. (en)
  • Pro salám Junior vymezuje česká legislativa maximální podíl tuku a minimální obsah masa. Oba tyto parametry byly splněny ve vzorcích, které pocházely od 4 různých zpracovatelů. Obsah čistých bílkovin masa kolísal u jednotlivých zpracovatelů mezi 8 a 11 %. Podíl vody byl průměrně 65,8 - 71,8 %. Obsah NaCl kolísal průměrně mezi 1,8 - 2,2 %. Statisticky významné záporné korelace se prokázaly mezi hodnotou pH a hodnotou a* a mezi obsahem tuku a hodnotou a*. Nepodařilo se zjistit žádné statisticky významné korelace mezi fyzikálně-chemickými parametry a senzorickými vlastnostmi salámu Junior. Statisticky významná kladná korelace byla prokázána mezi hodnotou b* a některými senzorickými vlastnostmi.
  • Pro salám Junior vymezuje česká legislativa maximální podíl tuku a minimální obsah masa. Oba tyto parametry byly splněny ve vzorcích, které pocházely od 4 různých zpracovatelů. Obsah čistých bílkovin masa kolísal u jednotlivých zpracovatelů mezi 8 a 11 %. Podíl vody byl průměrně 65,8 - 71,8 %. Obsah NaCl kolísal průměrně mezi 1,8 - 2,2 %. Statisticky významné záporné korelace se prokázaly mezi hodnotou pH a hodnotou a* a mezi obsahem tuku a hodnotou a*. Nepodařilo se zjistit žádné statisticky významné korelace mezi fyzikálně-chemickými parametry a senzorickými vlastnostmi salámu Junior. Statisticky významná kladná korelace byla prokázána mezi hodnotou b* a některými senzorickými vlastnostmi. (cs)
Title
  • Cooked sausage %22Junior%22 (en)
  • Salám Junior
  • Salám Junior (cs)
skos:prefLabel
  • Cooked sausage %22Junior%22 (en)
  • Salám Junior
  • Salám Junior (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872341!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 103904
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872341
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • instrumental analysis; nitrite; sodium chloride; meat protein; dry matter; fat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4E740B41802B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
  • Steinhauserová, Iva
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software