About: Czech meat product %22Špekáčky%22     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Analysis of meat product %22Špekačky%22 was performed (n = 18). Content of water in samples varies between 47.6 and 58.3 %, content of fat between 28.2 and 34.2 % (did not exceed in any sample maximum limit of 45 % required by legislation), content of pure muscle proteins between 5.4 and 8.9 % and content of salt between 1.85 and 3.28 %. Water activity showed balanced results about 0.96. Portion of meat in samples was between 55 and 67 %. There were found statistically significant positive correlations in content of fat and matrix (r = 0.52), in TPA value and cut surface appearance (r = 0.50) and in W-B value and color (r = 0.64). Negative correlations were found in collagen content and taste (r = -0.57) and in W-B value and overall notion (r = -0.50). (en)
  • Byla provedena analýza masného výrobku Špekáčky (n = 18). Obsah vody ve vzorcích kolísal od 47,6 do 58,3 %. Obsah tuku nepřekročil limit stanovený českou legislativou (max. 45 %) a pohyboval se v průměru od 28,2 do 34,2 % v závislosti od jednotlivých zpracovatelů. Obsah ČSB se pohyboval ve vzorcích mezi 5,4 - 8,9 %, koncentrace NaCl od 1,85 do 3,28 %. Hodnota vodní aktivity byla velice vyrovnaná na hranici 0,96. Podíl masa kolísal mezi zpracovateli průměrně mezi 55 a 67 %. Podařilo se prokázat statisticky významné kladné korelace mezi obsahem tuku a vypracováním (r = 0,52), mezi hodnotou TPA a vzhledem v nákroji (r = 0,50) a mezi hodnotou W-B a barvou (r = 0,64). Záporná korelace byla zjištěna na hodnotě statistické významnosti mezi obsahem kolagenu a chutí (r = -0,57), a mezi hodnotou W-B a celkovým dojmem (r = -0,50).
  • Byla provedena analýza masného výrobku Špekáčky (n = 18). Obsah vody ve vzorcích kolísal od 47,6 do 58,3 %. Obsah tuku nepřekročil limit stanovený českou legislativou (max. 45 %) a pohyboval se v průměru od 28,2 do 34,2 % v závislosti od jednotlivých zpracovatelů. Obsah ČSB se pohyboval ve vzorcích mezi 5,4 - 8,9 %, koncentrace NaCl od 1,85 do 3,28 %. Hodnota vodní aktivity byla velice vyrovnaná na hranici 0,96. Podíl masa kolísal mezi zpracovateli průměrně mezi 55 a 67 %. Podařilo se prokázat statisticky významné kladné korelace mezi obsahem tuku a vypracováním (r = 0,52), mezi hodnotou TPA a vzhledem v nákroji (r = 0,50) a mezi hodnotou W-B a barvou (r = 0,64). Záporná korelace byla zjištěna na hodnotě statistické významnosti mezi obsahem kolagenu a chutí (r = -0,57), a mezi hodnotou W-B a celkovým dojmem (r = -0,50). (cs)
Title
  • Czech meat product %22Špekáčky%22 (en)
  • Špekáčky
  • Špekáčky (cs)
skos:prefLabel
  • Czech meat product %22Špekáčky%22 (en)
  • Špekáčky
  • Špekáčky (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872340!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 107022
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872340
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • instrumental analysis; portion of meat; nitrite; sodium chloride; pure muscle proteins; fat content (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9F1BFD4E1D3D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
  • Steinhauserová, Iva
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software