Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The carcass evaluation was performed on 60 pork carcasses (age of pigs 166 days). The carcasses were divided into two groups 30 from surgically castrated pigs (CM) and 30 from immunocastrated (Improvac) boars (IM). The average carcass weight of CM group was 86.5 kg in comparison with 84.8 kg in the IM group. The difference was not statistically significant. No differences were determined in the weigth of pork cuts (shoulder, leg, loin, neck). On the other hand the statistically significant difference was detected in the thickness and the weigth of back fat between the CM and IM groups. (en)
- Byla posouzena jatečná hodnota 60 jatečně upravených těl (JUT) prasat poražených ve věku 166 dnů. V souboru bylo 30 chirurgicky kastrovaných vepřů (CM) a 30 jedinců po dvojí aplikaci vakcíny Improvac (IM). Průměrná hmotnost JUT ve skupině CM činila 86,5 kg v porovnání k 84,8 kg JUT pocházejících z imunokastrovaných zvířat. Rozdíl nebyl statisticky významný. Stejně tak nebyly zjištěny diference ve váze libových částí masa s kostí (pečeně, plec, kýta, krkovice). Statisticky významný rozdíl byl zjištěn naopak mezi výškou a hmotností hřbetního sádla obou skupin prasat.
- Byla posouzena jatečná hodnota 60 jatečně upravených těl (JUT) prasat poražených ve věku 166 dnů. V souboru bylo 30 chirurgicky kastrovaných vepřů (CM) a 30 jedinců po dvojí aplikaci vakcíny Improvac (IM). Průměrná hmotnost JUT ve skupině CM činila 86,5 kg v porovnání k 84,8 kg JUT pocházejících z imunokastrovaných zvířat. Rozdíl nebyl statisticky významný. Stejně tak nebyly zjištěny diference ve váze libových částí masa s kostí (pečeně, plec, kýta, krkovice). Statisticky významný rozdíl byl zjištěn naopak mezi výškou a hmotností hřbetního sádla obou skupin prasat. (cs)
|
Title
| - Effect of immunocastration on the meat and fat content of pork carcasses (en)
- Vliv imunokastrace na obsah masa a tuku jatečně upravených těl prasat
- Vliv imunokastrace na obsah masa a tuku jatečně upravených těl prasat (cs)
|
skos:prefLabel
| - Effect of immunocastration on the meat and fat content of pork carcasses (en)
- Vliv imunokastrace na obsah masa a tuku jatečně upravených těl prasat
- Vliv imunokastrace na obsah masa a tuku jatečně upravených těl prasat (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872336!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872336
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - carcass; castration; back fat thickness; lean meat content; quality class (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Pavlík, Zdeněk
- Kameník, Josef
- Jůza, M.
- Žižlavský, M.
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |