About: Microbiology of meat spoilage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kažení masa nejčastěji způsobují bakterie patřící mezi Pseudomonas spp., čeleď Enterobacteriaceae, bakterie mléčného kvašení nebo druh Brochothrix thermosphacta. Rychlost kažení, resp. údržnost masa závisí na vnitřních faktorech (počáteční obsah psychrotrofních bakterií přítomných na povrchu masa, vodní aktivita, hodnota pH a obsah živin) stejně jako na vnějších vlivech (teplota skladování a dostupnost kyslíku). V současnosti naše poznatky stále ještě nejsou dostatečné k pochopení, jak a kdy jsou jednotlivé bakteriální druhy nebo kmeny ovlivněny specifickými podmínkami skladování masa. Na základě výsledků studií příslušných mikrobiálních druhů bude možné vyvinout podmínky skladování, které prodlouží dobu, po níž bude zajištěna kvalita a bezpečnost masa.
  • Kažení masa nejčastěji způsobují bakterie patřící mezi Pseudomonas spp., čeleď Enterobacteriaceae, bakterie mléčného kvašení nebo druh Brochothrix thermosphacta. Rychlost kažení, resp. údržnost masa závisí na vnitřních faktorech (počáteční obsah psychrotrofních bakterií přítomných na povrchu masa, vodní aktivita, hodnota pH a obsah živin) stejně jako na vnějších vlivech (teplota skladování a dostupnost kyslíku). V současnosti naše poznatky stále ještě nejsou dostatečné k pochopení, jak a kdy jsou jednotlivé bakteriální druhy nebo kmeny ovlivněny specifickými podmínkami skladování masa. Na základě výsledků studií příslušných mikrobiálních druhů bude možné vyvinout podmínky skladování, které prodlouží dobu, po níž bude zajištěna kvalita a bezpečnost masa. (cs)
  • The organisms most commonly involved in meat spoilage are Pseudomonas spp., family Enterobacteriaceae, lactic acid bacteria or the species Brochothrix thermosphacta. Factors that are considered to have the main effect on the shelf life of fresh meat are the intrinsic factors (initial number of psychotrophs present on the meat surface, water activity, pH value of the meat and nutritional content) as well as the extrinsic factors (storage temperature and oxygen availability). Despite of our knowledge there is still uncertainty of how and when the certain bacterial species or strains are influenced by the specific meat storage conditions. The results of the study of the spoilage microbiota not only at species but also at strain level will enable to set the storage conditions that prolong the shelf life with the guarantee of the meat quality and safety. (en)
Title
  • Microbiology of meat spoilage (en)
  • Mikrobiologie kažení masa
  • Mikrobiologie kažení masa (cs)
skos:prefLabel
  • Microbiology of meat spoilage (en)
  • Mikrobiologie kažení masa
  • Mikrobiologie kažení masa (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872331!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 88317
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872331
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • psychrotrophic Clostridium species; lactic acid bacteria; Brochothrix thermosphacta; Enterobacteriaceae; Pseudomonas (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0B278FE499DA]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kameník, Josef
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software