About: Meat products: definition, basic groups and quality requirements     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Legislativa EU vymezuje pojem %22masné výrobky%22 velmi obecně. Národní předpisy jednotlivých členských zemí podrobněji specifikují výrobkové skupiny a požadavky na použité suroviny i hotové produkty. Ve střední Evropě má takto velice propracovaný systém Rakousko. Masné výrobky v této zemi existují ve 3 základních třídách jakosti, každá obsahuje konkrétní produkty, základní surovinové složení i vybrané fyzikálně-chemické požadavky na hotové výrobky. Německý systém není tak podrobný, ale i ten formuluje nároky na maso a uzeniny lépe než současná česká vyhláška č. 326/2001 Sb.
  • Legislativa EU vymezuje pojem %22masné výrobky%22 velmi obecně. Národní předpisy jednotlivých členských zemí podrobněji specifikují výrobkové skupiny a požadavky na použité suroviny i hotové produkty. Ve střední Evropě má takto velice propracovaný systém Rakousko. Masné výrobky v této zemi existují ve 3 základních třídách jakosti, každá obsahuje konkrétní produkty, základní surovinové složení i vybrané fyzikálně-chemické požadavky na hotové výrobky. Německý systém není tak podrobný, ale i ten formuluje nároky na maso a uzeniny lépe než současná česká vyhláška č. 326/2001 Sb. (cs)
  • EU legislation defines the term %22meat products%22 widely. Product groups and requirements for the raw materials and finished products have been specified in detail by national legislation of the member states. In Central Europe, so very sophisticated system has been introduced by Austria. Austrian meat products have been classified into 3 basic quality groups, each of them includes specific products, recipe of the raw material and physicochemical requirements for finished products. The German system is not as detailed, but also formulates the requirements for meat and meat products better than the current Czech food law. (en)
Title
  • Meat products: definition, basic groups and quality requirements (en)
  • Masné výrobky: vymezení pojmu, základní skupiny a požadavky na kvalitu
  • Masné výrobky: vymezení pojmu, základní skupiny a požadavky na kvalitu (cs)
skos:prefLabel
  • Meat products: definition, basic groups and quality requirements (en)
  • Masné výrobky: vymezení pojmu, základní skupiny a požadavky na kvalitu
  • Masné výrobky: vymezení pojmu, základní skupiny a požadavky na kvalitu (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872325!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 86449
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872325
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • German food law; Austrian food law; Czech Decree 326/2001; meat product groups; legislative requirements (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D2F896642590]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Steinhauser, Ladislav
  • Kameník, Josef
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software