Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to apply the discriminant analysis to distinguish the NIR spectra of butter and composed fats. The 42 samples were measured by Fourier transform near infrared spectroscopy method (FT-NIRs). The spectra of samples were measured on the integration sphere in reflectance mode with the use of compressive cell in the spectral range of 10 000 +/- 4000 cm-1 with 100 scans. Ten principal components were used for all the calibration models. 100% variability was described using the spectra without mathematical correction and with 1st derivation of spectra. 99.2% variability was obtained at 2nd derivation. Thus, discriminant analysis of butter and composed fats by FT-NIRs is suitable method for their determination. (en)
- Cílem práce bylo využití diskriminační analýzy k odlišení NIR spekter másel a směsných tuků. Bylo vyšetřeno 42 vzorků pomocí metody blízké infračervené spektrometrie ve spektrálním rozsahu 10000 +/- 4000 cm-1 se 100 scany. Spektra byla proměřena na integrační sféře v režimu reflektance s kompresní kyvetou. Pro všechny modely bylo použito 10 Principal components. Při porovnání spekter bez matematické úpravy a spekter upravených 1. derivací byla mezi vzorky másel a směsných tuků nalezena 100% variabilita na rozdíl od úpravy spekter 2. derivací, kdy byla zjištěna 99,2% variabilita. Diskriminační analýza másla a směsných tuků představuje vhodnou metodu pro jejich stanovení.
- Cílem práce bylo využití diskriminační analýzy k odlišení NIR spekter másel a směsných tuků. Bylo vyšetřeno 42 vzorků pomocí metody blízké infračervené spektrometrie ve spektrálním rozsahu 10000 +/- 4000 cm-1 se 100 scany. Spektra byla proměřena na integrační sféře v režimu reflektance s kompresní kyvetou. Pro všechny modely bylo použito 10 Principal components. Při porovnání spekter bez matematické úpravy a spekter upravených 1. derivací byla mezi vzorky másel a směsných tuků nalezena 100% variabilita na rozdíl od úpravy spekter 2. derivací, kdy byla zjištěna 99,2% variabilita. Diskriminační analýza másla a směsných tuků představuje vhodnou metodu pro jejich stanovení. (cs)
|
Title
| - Diskriminační analýza másla a směsných tuků metodou FT-NIR spektrometrie
- Diskriminační analýza másla a směsných tuků metodou FT-NIR spektrometrie (cs)
- Discriminant analysis of butter and composed fats by FT-NIR spectroscopy method (en)
|
skos:prefLabel
| - Diskriminační analýza másla a směsných tuků metodou FT-NIR spektrometrie
- Diskriminační analýza másla a směsných tuků metodou FT-NIR spektrometrie (cs)
- Discriminant analysis of butter and composed fats by FT-NIR spectroscopy method (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872324!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872324
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - FT-NIR spectroscopy; butter; Discriminant analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Janštová, Bohumíra
- Procházková, Zuzana
- Vorlová, Lenka
- Přidalová, Hana
- Králová, Michaela
- Šulcová, Hana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |