Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem studie bylo stanovení lipofilních vitaminů retinolu a tokoferolu v syrovém a tepelně upraveném kravském mléce. Vzorky byly připravovány metodou alkalické saponifikace s analytickou koncovkou UHPLC s využitím UV a FLD detekce. Byly analyzovány vzorky kravského mléka z konvenčních a ekologických farem, pasterovaného a UHT mléka. Obsah retinolu v syrovém mléce se pohyboval v rozmezí 1,89-1,98 mg/l a v tepelně upraveném mléce 0,68 mg/l. /Pro tokoferol v syrovém mléce byl zjištěn obsah 1,98-2,82 mg/l, v tepelně upraveném 0,44 mg/l.
- Cílem studie bylo stanovení lipofilních vitaminů retinolu a tokoferolu v syrovém a tepelně upraveném kravském mléce. Vzorky byly připravovány metodou alkalické saponifikace s analytickou koncovkou UHPLC s využitím UV a FLD detekce. Byly analyzovány vzorky kravského mléka z konvenčních a ekologických farem, pasterovaného a UHT mléka. Obsah retinolu v syrovém mléce se pohyboval v rozmezí 1,89-1,98 mg/l a v tepelně upraveném mléce 0,68 mg/l. /Pro tokoferol v syrovém mléce byl zjištěn obsah 1,98-2,82 mg/l, v tepelně upraveném 0,44 mg/l. (cs)
- The aim of us study was to evaluate the total content of fat soluble vitamins retinol and tocopherol in raw and heat-processed milk. The samples were prepared by the alkaline saponification followed by the liquid-liquid extraction into non-polar solvent. UHPLC method with UV and FLD detection was used as an analytical ending. The retinol range vary from 1.89 to 1.98 mg.l-1 in raw milk and 0.68 mg.l-1 in heat-processed milk. The tocopherol content was 1.98 ? 2.82 mg.l-1 in raw and 0.44 mg.l-1 in heat-processed milk. (en)
|
Title
| - Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce
- Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce (cs)
- Representation of selected lipophilic vitamins in raw and heat-processed milk. (en)
|
skos:prefLabel
| - Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce
- Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce (cs)
- Representation of selected lipophilic vitamins in raw and heat-processed milk. (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872322!RIV14-MZE-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872322
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - tocopherol; retinol; UHPLC; Milk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Borkovcová, Ivana
- Kostrhounová, Romana
- Vorlová, Lenka
- Hodulová, Lucia
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |