About: The microscopic methods in analysis of meat products     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Microscopic methods are used for the detection of individual components of meat and meat products morphological criteria together with other techniques to obtain a contrast in the image - physical (eg polarizing microscopy), chemical (staining methods) and their combinations. When studying the processed meat products are suitable histochemical methods to the identification and localization of chemical substances in cells and tissues, histological section. To localize the antigenic properties of substances in food are used immunohistochemical methods. Microscopic image can be converted to numerical data which allow statistical processing. Microscopic methods can be used to test different types of meat products, in terms of the raw materials and technology. They allow to specify the components of foods and evaluate their presence and quantity with regard to the possibility of adulteration of food. (en)
  • Mikroskopické metody se používají k průkazu jednotlivých součástí masa a masných výrobků morfologická kritéria společně s dalšími technikami pro získání kontrastu v obraze - fyzikálními (např. polarizační mikroskopie), chemickými (barvicí metody) a jejich kombinacemi. Při studiu zpracovaných masných výrobků, jsou vhodné histochemické metody s cílem je identifikace a lokalizace chemických látek v buňkách a tkáních histologického řezu. Pro lokalizaci látek s antigenními vlastnostmi v potravinách (specifické proteiny) se používají metody imunohistochemické. Mikroskopický obraz lze převést na číselná data, která dovolují statistické zpracování. Mikroskopické metody lze použít pro vyšetření různých druhů masných výrobků, co se týká použitých surovin i technologie. Umožňují stanovit jednotlivé součásti potravin a hodnotit jejich přítomnost a množství s ohledem na možnosti falšování potravin.
  • Mikroskopické metody se používají k průkazu jednotlivých součástí masa a masných výrobků morfologická kritéria společně s dalšími technikami pro získání kontrastu v obraze - fyzikálními (např. polarizační mikroskopie), chemickými (barvicí metody) a jejich kombinacemi. Při studiu zpracovaných masných výrobků, jsou vhodné histochemické metody s cílem je identifikace a lokalizace chemických látek v buňkách a tkáních histologického řezu. Pro lokalizaci látek s antigenními vlastnostmi v potravinách (specifické proteiny) se používají metody imunohistochemické. Mikroskopický obraz lze převést na číselná data, která dovolují statistické zpracování. Mikroskopické metody lze použít pro vyšetření různých druhů masných výrobků, co se týká použitých surovin i technologie. Umožňují stanovit jednotlivé součásti potravin a hodnotit jejich přítomnost a množství s ohledem na možnosti falšování potravin. (cs)
Title
  • The microscopic methods in analysis of meat products (en)
  • Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků
  • Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků (cs)
skos:prefLabel
  • The microscopic methods in analysis of meat products (en)
  • Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků
  • Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872301!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 88350
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872301
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food microscopy; foodstuff; histology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6648E9F0F128]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Tremlová, Bohuslava
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-666-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software