Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Dnes se vědě, která se zabývá hodnocením jednotlivých znaků potravin lidskými smysly, jejich intenzity a přijatelnosti, říká senzorická analýza. Člověk však smysly hodnotil potravu již dávno před vznikem tohoto vědního oboru. Senzorická analýza se řadí mezi poměrně mladé vědní obory a využívá poznatků z mnoha dalších oborů, můžeme ji teda označovat jako obor multidisciplinární. Dynamický rozvoj senzorické analýzy probíhá posledních asi 70 let, i když její základy sahají až do 16. století. Zavádění počítačových technologií do senzorické analýzy znamená využití poznatků z informatiky a výpočetní techniky, tedy dalších dvou oborů, kterých tato disciplína využívá a v budoucnu určitě využívat bude.
- Dnes se vědě, která se zabývá hodnocením jednotlivých znaků potravin lidskými smysly, jejich intenzity a přijatelnosti, říká senzorická analýza. Člověk však smysly hodnotil potravu již dávno před vznikem tohoto vědního oboru. Senzorická analýza se řadí mezi poměrně mladé vědní obory a využívá poznatků z mnoha dalších oborů, můžeme ji teda označovat jako obor multidisciplinární. Dynamický rozvoj senzorické analýzy probíhá posledních asi 70 let, i když její základy sahají až do 16. století. Zavádění počítačových technologií do senzorické analýzy znamená využití poznatků z informatiky a výpočetní techniky, tedy dalších dvou oborů, kterých tato disciplína využívá a v budoucnu určitě využívat bude. (cs)
- At present, the science that deals with the evaluation of individual characters of food, their intensity and acceptability by human senses, is called sensory analysis. In fact, the assessment of food by human senses took place long befor the creation of this discipline. Sensory analysis is one of the relatively new branches and benefits from the knowledge of many other disciplines. For this reason it can be called a multidisciplinary field. Dynamic development of sensory analysis is under way about 70 years, although its foundations date back to the 16th century. The introduction of computer technologies into sensory analysis means to use knowledge of information science and computing technology, i.e. another new two branches which are used by this discipline and which will certainly be used in the future, too. (en)
|
Title
| - From empirical experiences of chefs to computerization of sensory analysis (en)
- Od empirických zkušeností kuchařů po komputerizaci senzorické analýzy
- Od empirických zkušeností kuchařů po komputerizaci senzorické analýzy (cs)
|
skos:prefLabel
| - From empirical experiences of chefs to computerization of sensory analysis (en)
- Od empirických zkušeností kuchařů po komputerizaci senzorické analýzy
- Od empirických zkušeností kuchařů po komputerizaci senzorické analýzy (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872227!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872227
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - history; software; sensory evaluation; computers (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |