About: Characteristics of Salmonella and its occurrence in the food chain     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Salmonellosis, infectious disease of humans and animals caused by bacteria from the genus Salmonella, is along with campylobacteriosis one of the most common foodborne diseases. Animals and food of animal origin are regarded as the primary sources of Salmonella for humans. Aside from eggs and egg products meat, especially poultry meat is considered to be the most important Salmonella source. In the past years, Salmonella control programmes in poultry production and new legislative requirements for sampling of fresh poultry meat were introduced. These control measures are focused mainly on serovars Enteritidis and Typhimurium, the most common serovars causing human salmonellosis. This review summarizes the most important facts regarding Salmonella characteristics, occurrence and its pathogenic potential. (en)
  • Salmonelóza, infekční onemocnění lidí a zvířat vyvolané bakteriemi z rodu Salmonella, patří společně s kampylobakteriózou ve světě dlouhodobě mezi nejčastější alimentární nákazy. Zvířata a potraviny živočišného původu jsou považovány za nejvýznamnější rezervoáry a vehikula salmonel. Kromě vajec a vaječných výrobků se mezi další významné zdroje řadí zejména drůbeží maso. V minulých letech proto došlo k zavedení programů na tlumení výskytu salmonel v chovech a také nového legislativního požadavku ohledně vzorkování na přítomnost salmonel v čerstvém drůbežím mase. Zvláštní pozornost je věnována zejména sérovarům Salmonella Enteritidis a Typhimurium, které jsou hlavními původci humánní salmonelózy. Článek shrnuje významná fakta týkající se vlastností, výskytu i patogenity salmonel.
  • Salmonelóza, infekční onemocnění lidí a zvířat vyvolané bakteriemi z rodu Salmonella, patří společně s kampylobakteriózou ve světě dlouhodobě mezi nejčastější alimentární nákazy. Zvířata a potraviny živočišného původu jsou považovány za nejvýznamnější rezervoáry a vehikula salmonel. Kromě vajec a vaječných výrobků se mezi další významné zdroje řadí zejména drůbeží maso. V minulých letech proto došlo k zavedení programů na tlumení výskytu salmonel v chovech a také nového legislativního požadavku ohledně vzorkování na přítomnost salmonel v čerstvém drůbežím mase. Zvláštní pozornost je věnována zejména sérovarům Salmonella Enteritidis a Typhimurium, které jsou hlavními původci humánní salmonelózy. Článek shrnuje významná fakta týkající se vlastností, výskytu i patogenity salmonel. (cs)
Title
  • Characteristics of Salmonella and its occurrence in the food chain (en)
  • Vlastnosti salmonel a jejich výskyt v potravinovém řetězci člověka
  • Vlastnosti salmonel a jejich výskyt v potravinovém řetězci člověka (cs)
skos:prefLabel
  • Characteristics of Salmonella and its occurrence in the food chain (en)
  • Vlastnosti salmonel a jejich výskyt v potravinovém řetězci člověka
  • Vlastnosti salmonel a jejich výskyt v potravinovém řetězci člověka (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872225!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114325
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872225
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat products; meat; Salmonella Typhimurium; Salmonella Enteritidis; salmonellosis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0774C2490C4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hulánková, Radka
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software