Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem studie bylo ověřit metodiku pro stanovení sójové bílkoviny v masných výrobcích pomocí fluorescenční mikroskopie. Pro detekci byl zvolen histologický postup optimalizovaný pomocí kryořezů. V tomto postupu není nutné použít odparafinování řezů, což snižuje dobu potřebnou pro analýzu. Naše výsledky pak byly porovnány s metodou ELISA a imunohistochemickým vyšetřením, kde procentuální srovnání fluorescence s metodou ELISA bylo 75,59% a fluorescence s imunohistochemickou zkouškou bylo 91,34%.
- Cílem studie bylo ověřit metodiku pro stanovení sójové bílkoviny v masných výrobcích pomocí fluorescenční mikroskopie. Pro detekci byl zvolen histologický postup optimalizovaný pomocí kryořezů. V tomto postupu není nutné použít odparafinování řezů, což snižuje dobu potřebnou pro analýzu. Naše výsledky pak byly porovnány s metodou ELISA a imunohistochemickým vyšetřením, kde procentuální srovnání fluorescence s metodou ELISA bylo 75,59% a fluorescence s imunohistochemickou zkouškou bylo 91,34%. (cs)
- The aim of the study was to prove the methodology for determination of soy protein in meat products by fluorescence microscopy. For detection was chosen a histological procedure optimized by using of cryo slices. In this procedure was not necessary to use dewaxing of slices, which reduces the time required for analysis. Our results were then compared with the ELISA method and immunohistochemical examination, where the percentage of matches for comparing fluorescence with ELISA were 75.59% and fluorescence with immunohistochemistry examination were 91.34%. (en)
|
Title
| - Use Fluorescence methods for the detection of soy protein in meat products (en)
- Využití fluorescenčních metod k detekci sójového proteinu v masných výrobcích
- Využití fluorescenčních metod k detekci sójového proteinu v masných výrobcích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Use Fluorescence methods for the detection of soy protein in meat products (en)
- Využití fluorescenčních metod k detekci sójového proteinu v masných výrobcích
- Využití fluorescenčních metod k detekci sójového proteinu v masných výrobcích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872200!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872200
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food allergy; meat products; fluorescence microscopy; immunohistochemistry (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Tremlová, Bohuslava
- Talandová, Michaela
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |