About: Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Komerčně vykrmovaná drůbež je vystavena řadě faktorů vyvolávajících stres. Působení stresu během výkrmu a před porážkou může negativně ovlivnit kvalitu masa, což je z ekonomického pohledu nežádoucí. V produkci drůbežího masa proto musí být kladen důraz na welfare brojlerových kuřat. Tato práce se zabývá působením vybraných stresových faktorů v organizmu a jejich dopadem na svalovinu drůbeže. Dále jsou zde uvedeny možnosti minimalizace působení stresu na organizmus, zejména (možností) využití přidání rostlinných olejů a probiotik do krmiva. V neposlední řadě se práce zabývá možností využití určitých látek (biopterinu a neopterinu), produkovaných imunitním systémem brojlerů působením stresu, jako markerů stresového zatížení.
  • Komerčně vykrmovaná drůbež je vystavena řadě faktorů vyvolávajících stres. Působení stresu během výkrmu a před porážkou může negativně ovlivnit kvalitu masa, což je z ekonomického pohledu nežádoucí. V produkci drůbežího masa proto musí být kladen důraz na welfare brojlerových kuřat. Tato práce se zabývá působením vybraných stresových faktorů v organizmu a jejich dopadem na svalovinu drůbeže. Dále jsou zde uvedeny možnosti minimalizace působení stresu na organizmus, zejména (možností) využití přidání rostlinných olejů a probiotik do krmiva. V neposlední řadě se práce zabývá možností využití určitých látek (biopterinu a neopterinu), produkovaných imunitním systémem brojlerů působením stresu, jako markerů stresového zatížení. (cs)
  • Commercially fattened poultry is exposed to a number of stress causing factors. Impact of stress during fattening period and before slaughter may negatively affect the quality of the meat, which is not desirable from an economic point of view. Poultry industry must focus also on welfare of broiler chickens. This study summarizes selected stress factors, their impact on the organism and their effect on the poultry meat. Furthermore, it points out possibilities of minimizing the influence of stress on the organism, especially by feeding vegetable oil and probiotics. Stress also affects the immune system of broilers and that affects the neopterin and biopterin production. Finally, the work deals with the possibility of using these substances as stress markers. (en)
Title
  • Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa
  • Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa (cs)
  • Impact of stress and welfare on the production of poultry meat (en)
skos:prefLabel
  • Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa
  • Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa (cs)
  • Impact of stress and welfare on the production of poultry meat (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872178!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114736
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872178
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biopterin; neopterin; meat; poultry; Stress (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [112EF6CE7C98]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bedáňová, Iveta
  • Chloupek, Jan
  • Voslářová, Eva
  • Hrabčáková, Petra
  • Želinská, Gabriela
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-664-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software