About: Detekce kostních úlomků pomocí fluorescenčních metod     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This research deals with the proof of mechanically separated meat (MSM) in meat products by fluorescence staining. Detection of MSM is currently still debated topic by reason of its limited use in selected meat products (according to Degree no. 326/2001). Accompanying structure of MSM obtained using by high-pressure separation are the bone fragments. In our study, we detected bone fragments in models meat products with the addition of bone debris in a concentration of 11%, 5% and 3% using fluorescence methods. Two fluorescence staining techniques (Morin and Alizarin Red S) were used. Detection of bone fragments in a fluorescence microscope, were clearly identifiable from other tissues (muscle, connective tissue) with a fluorescent stainning Alizarin Red S. These samples unlike the procedure with Morin are suitable for quantification using image analysis. (en)
  • Tato práce se zabývá detekcí strojně odděleného masa (SOM) v masných výrobcích pomocí fluorescenčního barvení. Detekce SOM je v současnosti často diskutované téma hlavně z důvodu zákazu přídavku ve vybraných masných výrobcích (dle vyhlášky č. 326/2001 Sb.). Doprovodná součást suroviny SOM získaná působením vysokotlaké separace jsou kostní úlomky. V naší práci detekujeme kostní úlomky v modelových vzorcích masných výrobků kosti v koncentracích 11 %, 5 % a 3 % za použití fluorescenčních metod. Byly použity dva způsoby fluorescenčního barvení (Morin a Alizarin Red S). Detekce kostních fragmentů ve fluorescenčním mikroskopu byla jasně identifikovatelná od ostatních tkání (svaly, pojivová tkáň) s fluorescenčním barvivem Alizarin Red S. Vzorky obarvené barvivem Alizarin S jsou na rozdíl od bariva Morin vhodné ke kvantifikace pomocí obrazové analýzy.
  • Tato práce se zabývá detekcí strojně odděleného masa (SOM) v masných výrobcích pomocí fluorescenčního barvení. Detekce SOM je v současnosti často diskutované téma hlavně z důvodu zákazu přídavku ve vybraných masných výrobcích (dle vyhlášky č. 326/2001 Sb.). Doprovodná součást suroviny SOM získaná působením vysokotlaké separace jsou kostní úlomky. V naší práci detekujeme kostní úlomky v modelových vzorcích masných výrobků kosti v koncentracích 11 %, 5 % a 3 % za použití fluorescenčních metod. Byly použity dva způsoby fluorescenčního barvení (Morin a Alizarin Red S). Detekce kostních fragmentů ve fluorescenčním mikroskopu byla jasně identifikovatelná od ostatních tkání (svaly, pojivová tkáň) s fluorescenčním barvivem Alizarin Red S. Vzorky obarvené barvivem Alizarin S jsou na rozdíl od bariva Morin vhodné ke kvantifikace pomocí obrazové analýzy. (cs)
Title
  • Detekce kostních úlomků pomocí fluorescenčních metod
  • Detekce kostních úlomků pomocí fluorescenčních metod (cs)
  • Detection of Bone Fragments Using Fluorescent Methods (en)
skos:prefLabel
  • Detekce kostních úlomků pomocí fluorescenčních metod
  • Detekce kostních úlomků pomocí fluorescenčních metod (cs)
  • Detection of Bone Fragments Using Fluorescent Methods (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872151!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 68762
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872151
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • microscopy; mechanical separated meat; MSM; meat products (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1B3D04F72944]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Smolenice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnost a kontrola potravín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Tremlová, Bohuslava
  • Talandová, Michaela
  • Eliášová, Martina
  • Čáslavková, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-0992-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 38 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software