About: High - performance liquid chromatography method for quantification of cholesterol in target cow's, goat's and sheep's products     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mléčné výrobky patří mezi hlavní zdroje živočišného tuku a exogenního příjmu cholesterolu v dietě. Cílem práce bylo zjištění celkového obsahu cholesterolu ve vybraných mléčných výrobcích. Vzorky byly zpracovány metodou alkalické saponifikace a k vlastní analýze byla využita vysoceučinná kapalinová chromatografie na reverzní fázi (RP - HPLC) s izokratickou elucí a UV detekcí při lambda = 205 nm. Jednotlivé vzorky byly zakoupeny v tržní síti a celkově bylo zanalyzováno 17 výrobků v paralelním stanovení. Nejvyšší obsah cholesterolu byl nalezen ve vzorcích přírodního sýru plísní na povrchu: 60,2 mg / 100g a v ovčí brynze: 52,5 mg/100g. Naopak nejnižší koncentrace cholesterolu vykazovaly vzorky syrovátky: 2,8 mg/100g a kefíru. 5,9 mg/100g.
  • Mléčné výrobky patří mezi hlavní zdroje živočišného tuku a exogenního příjmu cholesterolu v dietě. Cílem práce bylo zjištění celkového obsahu cholesterolu ve vybraných mléčných výrobcích. Vzorky byly zpracovány metodou alkalické saponifikace a k vlastní analýze byla využita vysoceučinná kapalinová chromatografie na reverzní fázi (RP - HPLC) s izokratickou elucí a UV detekcí při lambda = 205 nm. Jednotlivé vzorky byly zakoupeny v tržní síti a celkově bylo zanalyzováno 17 výrobků v paralelním stanovení. Nejvyšší obsah cholesterolu byl nalezen ve vzorcích přírodního sýru plísní na povrchu: 60,2 mg / 100g a v ovčí brynze: 52,5 mg/100g. Naopak nejnižší koncentrace cholesterolu vykazovaly vzorky syrovátky: 2,8 mg/100g a kefíru. 5,9 mg/100g. (cs)
  • Milk products belong to the main sources of animal fats and exogenous intake of cholesterol in the diet. The aim of this work was to quantity the total cholesterol content in target milk products (cheeses, yoghurt, whey and sheep cheese). The samples were bought in the supermarkts and in the health food shop and together were analysed 17 samples in parallel setting. For cholesterol extraction was used alkaline saponification (methanolic KOH) and for determination was used reversed-phase high-performance liquid chromatography with isocratic elution and UV detection at 205 nm. The highest content of cholesterol was in mould cheese 60,2 mg / 100g and sheep's cheese - brynza 52,5 mg / 100 g. The lowest content was in whey 2,754 mg / 100g and in kefir 5,9 mg / 100 g. The content of cholesterol depends on the fat content of the products. (en)
Title
  • High - performance liquid chromatography method for quantification of cholesterol in target cow's, goat's and sheep's products (en)
  • Využití HPLC pro stanovení cholesterolu ve vybraných produktech z kravského, kozího a ovčího mléka
  • Využití HPLC pro stanovení cholesterolu ve vybraných produktech z kravského, kozího a ovčího mléka (cs)
skos:prefLabel
  • High - performance liquid chromatography method for quantification of cholesterol in target cow's, goat's and sheep's products (en)
  • Využití HPLC pro stanovení cholesterolu ve vybraných produktech z kravského, kozího a ovčího mléka
  • Využití HPLC pro stanovení cholesterolu ve vybraných produktech z kravského, kozího a ovčího mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872130!RIV14-MZE-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1230044)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 116012
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872130
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • HPLC; milk products; milk; Cholesterol (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2BD11A91BFCC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXIX. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Borkovcová, Ivana
  • Kostrhounová, Romana
  • Vorlová, Lenka
  • Hodulová, Lucia
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-705-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 32 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software